Virginian uusi kuvernööri kielsi homoihin kohdistuvan syrjinnän

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 3

Vuonna 2013 järjestetyn vaalikampanjan aikana osavaltion silloista oikeusministeriä Ken Cuccinelliä vastaan Yhdysvaltain Virginian osavaltion kuvernöörin virkaa tavoitellut Terry McAuliffe lupasi suojella osavaltion sateenkaariväestöön kuuluvia työntekijöitä syrjinnältä.

Vannottuaan virkavalansa Virginian 72. kuvernöörinä Terry McAuliffe allekirjoitti määräyksen, jolla sateenkaariväestöön kuuluvien osavaltion työntekijöiden syrjintä kielletään. Määräyksen allekirjoitettuaan hän totesi: ”Hallitukseni on päättänyt pitää Virginia avoimena kaikille niille, jotka kutsuvat yhteisöämme kodikseen. Hallituksen päätös numero 1 määrittelee hallinnon, joka ei hyväksy syrjintää missään muodossa, ja joka tekee väsymättömästi työtä varmistaakseen, että kaikilla virginialaisilla on yhtäläiset mahdollisuudet työpaikalla, olkoon heidän taustansa, rotunsa, uskontonsa mikä tahansa tai ketä he rakastavat.”

Osavaltion edellinen kuvernööri Bob McDonnell ei allekirjoittanut tällaista määräystä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Republikaaniseen puolueeseen kuuluva Cuccinelli oli luvannut saattaa jälleen voimaan lain ”Luonnon vastaisista rikoksista”, jos hänet olisi valittu kuvernööriksi. Se olisi merkinnyt suu- ja anaaliseksin määrittelemistä rikokseksi jopa aviopuolisoiden kesken.

Gay Star News (Englanti)

3 kommenttia

Hassua muuten, että Yhdysvaltain republikaaninen puolue vaatii yleensä valtiota olemaan puuttumatta kansalaisten elämään, mutta seuraavassa hetkessä se on sotkeutumassa sänkykamariasioihin.
Hienoa että myös "maalaiset" alkavat kommentoida USA:n tapahtumia. Kyseistä lakia on sovellettu ainoastaan raiskaus(hetero)tapauksissa. Oli aivan "upeaa" että Gay Star News valitsi The View :n lähteekseen tälle uutiselle. Kannattaa tutustua tähän juridiikan vaikutusvaltaisempaan ohjelmaan: http://www.youtube.com/watch?v=L6xmoYpr7p0