Jean-Claude Roger Mbede on kuollut

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1
Amnestyn kuva Roger Mbedestä.

Kamerunilainen Jean-Claude Roger Mbede on kuollut perjantaina 34-vuotiaana. Vuonna 2011 hänet oli tuomittu kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Syynä oli tekstiviesti opiskelutoverille: ”Olen sinuun hyvin rakastunut”. Joulukuussa 2012 tuomio vahvistettiin vetoomustuomioistuimessa, vaikka ihmisoikeusjärjestöt olivat useasti vaatineet hänen vapauttamistaan. Myös Suomen Amnesty oli mukana vetoomuksissa. Vastalauseiden määrästä kertoo, että ainakin 120 000 ihmistä oli allekirjoittanut AllOut.orgin vetoomuksen vuoden 2012 loppuun mennessä

Hänet kuitenkin vapautettiin kesällä 2012 huonon terveyden takia. Roger Mbede kärsi mm. revähtymistä. Vankilassa muut vangit olivat pahoinpidelleet häntä useasti. Vapautumisen jälkeen hän yritti jatkaa filosofian opintojaan, mutta hänen kimppuunsa hyökättiin yliopiston kampuksella. Vuoden 2012 lopussa hän katosi maan alle, koska hän pelkäsi uudelleen pidättämistä.

Viime vuoden alkupuolella hän vaihtoi usein asuinpaikkaa, ja kahden leikkauksen jälkeen hän palasi kotikyläänsä lähelle Kamerunin pääkaupunkia. Perhe ei kuitenkaan hyväksynyt hänen homoseksuaalisuuttaan, ja hän jäi lähes kokonaan oman onnensa varaan. Ystävät kertoivat, ettei hän viikkoon ollut syönyt mitään, ja hän kuoli 10. tammikuuta klo 7.

Suomen Amnesty ja Amnestyn HLBTI-ihmisoikeusryhmä osallistuivat aktiivisesti kampanjaan Roger Mbenen vapauttamiseksi vankilasta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://www.amnesty.fi/kampanjat/he-ovat-vaarassa/jean-claude-roger-mbede

http://76crimes.com/2014/01/10/homophobia-victim-roger-mbede-dies-in-cameroon/

1 kommenttia

HERRA, armahda!

Varjele, Herra, meitä, Sinä, joka elät ja hallitset aina ja iankaikkisesti.