Tukholma: Nuorisoasemalle RFSL:n sertifikaatti

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Tukholman koulujen nuorisoneuvonta-asema on saanut HLBTIQ-sertifioinnin. Tämän aamun Dagens Nyheter kertoo, että neuvonta-aseman koko henkilökunta on käynyt läpi RFSL:n tarjoaman koulutuksen. Koulutuksessa kiinnitetään huomio siihen, miten kohdataan homo-, bi- ja transnuoret. Psykologi Mikael Cleryd kertoi, että on opittu paljon. "Luulimme, että tiedämme jo kaiken, mutta olemme oppineet todella uutta".

Koulutus alkoi viime elokuussa. Neuvonta-asemalle on perustettu jopa oma HLBTIQ-ryhmä. Ryhmä on tehnyt neuvonta-aseman toiminnasta katsauksen HLBTIQ-näkökulmasta. Ryhmä tulee jatkossa seuraamaan toimintaa. Sertifikaatti luovutetaan neuvonta-asemalle ensi keskiviikkona ja sen kunnikasi neuvontaäasemalla on avoimet ovet maalikuun 11. päivänä klo 14-15 Suomen aikaa.

*****

Tukholman koulujen yhteinen neuvotnta-asema toimii Observatoriegatanilla lähellä Odenplanin T-asemaa. Siitä on vain kivenheiton matka RFSL:n päämajaan. Neuvonta-asema tarjoaa ehkäisytietoa, raskausneuvontaa, kondomeja, katumuspillereitä, neuvontaa ja keskustelua.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

vaeltaja2006 kirjoitti: ""Luulimme, että tiedämme jo kaiken, mutta olemme oppineet todella uutta"."

Niinhän ne aina.
Poris toisaalla Ranneliikkeessä: "Minusta koulutus on kaivoon kannettua vettä. "