Entinen sveitsiläiskaartilainen syyttää Vatikaania seksuaalisesta häirinnästä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 5

Vatikaanin sveitsiläiskaartin entinen jäsen on tuominnut Pyhän istuimen ”tekopyhyyden” sen arvostellessa homoseksuaalisuutta ja kertonut saamistaan rahallisista tarjouksista seksipalveluja vastaan.

Vaikka sveitsiläiskaartia ympäröinyt hiljaisuus on särkynyt, entinen kaartilainen haluaa pysyä nimettömänä. Hän ei kuitenkaan ole epäröinyt kertoa aikakausilehdelle Schweiz am Sonntag, miten Vatikaanin papit, heidän joukossaan piispa ja kardinaali, 20 kertaa pyysivät häneltä seksipalveluja. Vastalahjaksi hänelle tarjottiin rahaa tai muita palveluja.

Kaartilaisen mukaan ehdotusten luonteesta ei voinut erehtyä. Kerran entistä paavia Johannes Paavali II hyvin lähellä ollut Vatikaanin hierarkian kuulunut henkilö oli kutsunut hänet asuntoonsa viskille. Paikan päälle hänelle valkeni, mikä oli kutsun perimmäinen tarkoitus.

Tämä nuori sveitsiläinen kertoo tällöin valittaneensa tapahtuneesta esimiehilleen, jotka eivät tehneet elettäkään asian tutkimiseksi. Koettuaan jatkuvasti Vatikaanin papiston harjoittaman seksuaalisen häirinnän ollessaan aktiivipalveluksessa hän päätti kertoa katolisen hierarkian korkeiden edustajien kyynisyydestä heidän rikkoessaan siveyslupauksensa. Sen lisäksi hän tuomitsi Pyhän istuimen homoseksuaalisuutta kohti kohdistaman arvostelun, koska se on katolisen maailman sydämessä päivittäin läsnä.

Sen enempää sveitsiläiskaartin korkeimmat edustajat kuin Vatikaaninkaan edustajat eivät ole halunneet vastata näihin syytöksiin, eivätkä pidä niitä merkittävinä. He vakuuttavat kyseessä olevan vale rahan ansaitsemiseksi, eikä mitään voida todistaa.

Universo Gay (Espanja)
Schweiz am Sonntag (Sveitsi)

5 kommenttia

Vatikaani suhtautuu paljastuksiin vanhaan tapaan kieltäen ja arrogantisti. Emme toki tiedä, mitä taustalla, poissa julkisuudesta tämän asian kanssa tapahtuu. Veikkaanpa, että Vatikaanin reaktio voi taata sen, että muutkin vastaavan kohtelun kokeneet kaartin jäsenet alkavat avata suunsa. Se olisi Vatikaanille yhtä kamalaa kuin paljastukset pappien pedofiilisista teoista, jotka nekin kiellettiin ja koetettiin vaientaa. Siinä Vatikaani epäonnistui pahoin.
  • 2 / 5
  • ERKKI - VAASA
  • 10.1.2014, 21.22
Tämä koko sekasotku on saanut alkunsa jo vuonna 1079 kun paavi Bonifatius VII sääti papistolle naimattomuuden eli selibaatin. Kyseiselle opille papiston naimattomuudesta ei raamattu anna mitään tukea vaan se on paavinvallan oma keksintö!