Tunnettu saksalaisjalkapalloilija kaapista

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 2

Jalkapalloammattilainen Thomas Hitzlsperger päätti valioliigauransa viime kauteen. Nyt hän tulee kaapista ulos. Saksalaisessa Die Zeit -lehdessä hän kertoo tajunneensa vasta viime vuosien aikana haluavansa elää mieluummin miehen kanssa yhdessä.

Lehden mukaan Hitzlsperger kertoo myös, millaista on ollut elää huipputason jalkapallon parissa homona.

Kaapista tulleisiin huippu-urheilijoihin nyt liittynyt Hitzlsperger kertoo halunneensa ottaa asian julkisesti esiin, koska hän toivoo, että julkisuudessa voitaisiin puhua avoimemmin homoseksuaalisuudesta ammattilais- ja huippu-urheilussa. Hitzlsperger sanoo, että jalkapallossa aihe on vaiettu.

- En tunne henkilökohtaisesti yhtään pelaajaa, joka olisi tullut julkisuuteen tässä asiassa, Hitzlsperger sanoo.

Hitzlspergerin mukaan kaapistatuloprosessi ja tietoiseksi tuleminen omasta homoudesta on ollut pitkä ja vaikea.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Vasta viime vuosien aikana olen ymmärtänyt, että elän mieluummin yhdessä toisen miehen kanssa, Hitzlsperger kertoo Die Zeitissa.

En ole hävennyt itseäni, mutta ei ole aivan helppoa olla samassa pöydässä 20 homovitsejä kertovan kaverin kanssa. Homoseksuaalisuus on aihe, joka jalkapallossa lakaistaan maton alle ja siitä vaietaan pukukopissa. Taistelutahto, intohimo ja halu voittaa ovat yhtä, eivätkä ne sovi yhteen "homot ovat pehmoja" -asenteen kanssa, sanoo Hitzlsperger.

Münchenistä kotoisin oleva Hitzlsperger on saanut entisiltä pelaajatovereiltaan ja yleisöltä kannustavaa palautetta kaapistatulostaan. Queens Park Rangersin keskikenttäpelaaja Joey Barton on lehtitietojen mukaan harmitellut sitä, että ulostuloa on odoteltava uran päättymiseen asti. Joidenkin arvioiden mukaan Hitzlsperger on toistaiseksi nimekkäin kaapista tullut jalkapalloilija.

Viime kauteen asti keskikenttäpelaaja Thomas Hitzlsperger pelasi valioliigaa Evertonissa. Loukkaantumiskierteen myötä hän päätti uransa. Uransa aikana hän on pelannut myös Bundesliigassa, Serie A:ssa ja 52 ottelua Saksan maajoukkueessa. Hitzlsperger on ollut tunnettu kovista vasemman jalan laukauksistaan ja lempinimenä hänellä on ollut "Der Hammer" (suom. Vasara).

Die Zeit: Thomas Hitzlsperger bekennt sich zu seiner Homosexualität
GayStarNews: Footballer Thomas Hitzlsperger comes out as gay
Queer.de: Ex-Fußballprofi Thomas Hitzlsperger outet sich als schwul

2 kommenttia

Näyttää Suomen valtamedia heränneen asiaan kautta linjan.