Venäjän LGBT-verkosto piti kokousta Moskovassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

LGBT-verkoston kokous pidettiin helmikuun 7.-8. päivinä. Tärkeä päätös oli, että perustetaan 13 alueellista toimistoa: St. Petersburg, Petrozavodsk, Tyumen, Volgograd, Arkhangelsk, Kemerovo, Omsk, Tomsk, Tatarstan, Pskov, Khabarovsk, Perm, Krasnoyarsk (kaupunkien suomenkielisiä nimiä en ole tarkistanut ajanpuutteen vuoksi!). Tällä tavoin vähitellen LGBT-liike verkostoituu ympäri Venäjän.

Tällä hetkellä verkostoon kuuluu jo tällaisia organisaatioita: "Exit" (St. Petersburg), "Perspective" (Arkhangelsk), "Ural-positive" (Ekaterinburg), "The League" (Volgograd), "Human Rights Center of Krasnoyarsk (Krasnoyarsk)," Terms , Karelia (Petrozavodsk), Raduzhny House "(Tyumen), LesbiPARTYya" (St. Petersburg), "Service Nuntiare et Recreare (LGBT Christians)" (St. Petersburg).

Kokouksessa esiteltiin verkoston toimintasuunnitelma. Tavoitteina on Yogyakartan periaatteiden edistäminen, syrjinnän seuraaminen ja dokumentointi, lakiapu, psykologiset palvelut ja LGBT-yhteisölle tärkeiden asioiden lobbaus julkiselle vallalle. Lobbauksen piiriin kuuluvat mm. vanhemmuuskysymykset, rikoslaissa taannoin tuomittujen rehabilitointi ja riittävien resurssien saaminen LGBT-verkostolle.

LGBT-verkosto haluaa yhteistyötä viranomaisten kanssa. Virnaomaisten suuntaan halutaan korostaa, että kyseessä ei ole poliittisen vallan tavoittelu. Uskonnollisten yhteisöjen kanssa halutaan toimia kunnioittaen toinen toisiaan. Tärkeänä pidetään omantunnon vapautta ja kirkon ja valtion eroa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lähde: lgbtnet.ru

Tuolta sivulta löytyy linkki toimintasuunnitelmaan. HLBTIQ-aktivismi levittäytyy vähitellen ympäri maata. Seta on ainakin jonkin verran ollut yhteistyössä pietarilaisten kanssa, ja sieltä on käynyt vieraita. Samoin turkulaisilla on ollut yhteyksiä Pietariin ja pietarilaisia lesboja on käynyt Turun seudun kesäleirillä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!