Sateenkaariväen Eurocup 2015 järjestetään Hampurissa

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Lassi Valve

Yli 30 homojen ja lesbojen jalkapallojoukkuetta osallistuu Saksassa vuonna 2015 järjestettäviin Eurocup-kisohin, jotka kohdistuvat ammattilaisurheiluun maailmassa esiintyvää syrjintää vastaan.

Deutsche Welle-sivuston tekemässä haastattelussa järjestelykomitean puheenjohtaja Alexander von Beyme selvitti, että tähän Hampurissa vuonna 2015 järjestettävään tapahtumaan osallistuu 32 joukkuetta kaikkialta Euroopassa. Ne pelaavat neljässä sarjassa, joista yksi on tarkoitettu pelkästään lesbopelaajille.

Kyseessä on kolmas sateenkaari-Eurocup; vuonna 2011 kilpailu oli Manchesterissa ja vuonna 2013 Dublinissa. Jalkapalloa on sen lisäksi pelattu sateenkaariväen olympialaisissa ja sateenkaariväen Euro Gamesissa Barcelonassa vuonna 2008. Kisat laskevat lisäksi saavansa tukea homoseksuaalien kansainväliseltä jalkapalloliitolta IGLFA.

Vaikka Saksan jalkapalloliitto DFB ei ole vielä ilmoittanut virallisesti tuestaan, von Beyme on vakuuttunut siitä, että tukea tulee, ja muistuttaa: ”DFB:llä on menossa kampanja jalkapallossa esiintyvän homofobian vastaan taistelemiseksi. Sen myötä kehotetaan suvaitsevaisuuteen ja kutsutaan rinnakkaiseloon homoyhteisön kanssa.”

Tapahtuman ytimenä ovat urheilukilpailut ja ”kaikki joukkueet haluavat voittaa”, mutta mukana on muita yhtä tärkeitä tai vielä tärkeämpiä näkökohtia. Von Beyme luetteli muutamia niistä kuten että ”voimme kertoa avoimesti, että myös meille homoseksuaaleille jalkapallo on olemassa ja että myös me osallistumme jalkapallopeliin”.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Järjestön mukaan tapahtuman tavoitteena on, että ”yleisö ja Hampurin, Saksan, Euroopan ja maailman kansalaiset ymmärtävät, miten paljon me pidämme tästä urheilulajista ja miten sitoutuneita me olemme siihen”.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!