Yhdysvaltain partiopojat alkavat hyväksyä homojäseniä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 5
Yhdysvaltain partiopoikajärjestö on tehnyt suunnanmuutoksen suhtautumisessaan seksuaalivähemmistöihin.

Yhdysvaltain partiopoikajärjestö (The Boy Scouts of America – BSA) alkaa vihdoin ottaa avoimesti homoseksuaalisia poikia jäsenikseen hyväksyttyään toukokuussa sääntömuutoksen.

BSA:n kansallinen neuvosto äänesti toukokuussa homokiellon poistamisesta. 1400-päisen neuvoston jäsenistä 60% tuki kiellon poistamista. Julkilausumassa luki: ”Keneltäkään nuorukaiselta ei saa evätä BSA:n jäsenyyttä pelkästään seksuaalisen suuntautumisen tai mieltymyksen perusteella.”

Muutoksen myötä eri partiojoukkueet voivat itsenäisesti päättää homojäsenten hyväksymisestä. Virallinen kielto lakkasi olemasta voimassa uudenvuodenpäivänä 2014. Järjestö kertoi sen tarvinneen aikaa tarpeellisten muutosten tekemiseksi.

Vaikka avoimesti homoseksuaaliset pojat päästetään jäseniksi, aikuisilta vapaaehtoisilta ja palkallisilta pääsy on edelleen kielletty.

Avoimesti homoseksuaalisten nuorisojäsenten salliminen BSA:ssa on osoittautunut vaikeaksi palaksi joillekin joukkueille, ja jotkut niistä ovat katkaisseet siteensä kattojärjestöön. BSA on kuitenkin toiveikas ja kertoo vain kahden prosentin joukkueista katkaisseen siteensä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Helmikuussa julkaistun mielipidetiedustelun mukaan enemmistö Yhdysvaltain äänestyskelpoisista kansalaisista oli sitä mieltä, että partiopoikien pitäisi kumota homokielto sekä jäseniltä, vapaaehtoisilta että palkallisilta.

Pink News (Englanti)

5 kommenttia

  • 1 / 5
  • puppeliassi
  • 2.1.2014, 0.48
Voisivat sen tasa arvon tuoda myös aikuisillekin, mutta itse en menisi tuollaiseen homofobisen järjestön mukaan joka vielä uskonnollinen koska en tahdo tulla syrjityksi enempää kuin on "pakko"
Tämän uutisen yhteydessä olisi ehkä ihan hyvä kertoa myös Suomen partioliikkeen linjasta, ettei kellekään jäisi sellainen virheellinen kuva esim. että Suomen partioliike olisi jotenkin alisteinen "Boy Scouts of America" -järjestölle ja siten vetäisi samaa linjaa.