Coca-Colan mainoksen homoparia ei näy Suomen versiossa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 33
Coca-Colan mainoskampanjajulisteita näkyy Helsingissä esimerkiksi metroasemilla.

Coca-Cola -virvoitusjuoman tv-mainoksesta esitetään erilaisia versioita eri maissa. Esimerkiksi Norjassa ja Hollannissa mainoksessa nähdään naimisiin mennyt homopari, mutta Suomen ja Irlannin versiossa mainittu kohtaus on korvattu muulla sisällöllä.

Asiasta kertoi voice.fi.

Mainoskampanjan ideana on kertoa viestiä, että jokaista kielteistä hetkeä kohden on olemassa monta myönteistä asiaa. Sosiaalisesta mediasta hashtagilla #ReasonsToBelieve vauhtia ottamaan pyrkivä kampanja on Euroopan laajuinen.

Päivitys klo 17.50: Business ETC kertoo virvoitusjuomamerkin perustelevan Irlannin osalta eri maiden eri mainosversioita sillä, miten paikallinen lainsäädäntö suhtautuu samaa sukupuolta olevien välisiin avioliittoihin. Virvoitusjuomayhtiöstä kerrotaan, että mainonnan halutaan olevan kohdealueen paikallista yleisöä koskettavaa kullakin markkina-alueella.

Tapaus on herättänyt vilkasta mielipiteenvaihtoa sosiaalisessa mediassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Alkuperäinen versio


Suomessa nähtävä versio


Irlannissa nähtävä versio

Coca-Cola on yksi Sotšin talviolympialaisten merkittävimmistä sponsoreista. Monikansallinen yritys on saanut osakseen kritiikkiä kisojen sponsoroinnista, koska toiminnan on katsottu edustavan hiljaista hyväksyntää Venäjän homokielteiselle politiikalle.

Eile Magazine: Coca-Cola Ireland Omits Gay Marriage Scene from New Ad Campaign
Voice.fi: Coca-Colan uudesta mainoksesta poistettiin homokohtaus Irlannissa
Business ETC: Coca-Cola Ireland in hot water on Twitter for removing gay marriage scene from Irish advert

33 kommenttia

Suomessahan tuohon tekstiin olisi sopinut mainiosti: For every display of hatred, there are 166 851 celebrations of love.
  • 2 / 33
  • puppeliassi
  • 30.12.2013, 12.51
Olisi pitänyt olla niin olisi firma antanut tukensa ensi vuonna käsiteltävälle kansalaisaloitteelle tasa arvoisesta avioliitosta. Jotenkin tuntuu että venäjän läheisyys suomeen vaikutti päätökseen olla näyttämättä tukeaan...