Katolinen kirkko ei luovuta tasa-arvoisen avioliittolain edessä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 4
Katolinen kirkko Maltalla juhlavalaistuna. (JV)

Espanjan katolisen kirkon piispa väittää kirjeessään katolisille homoavioliittojen olevan tuhoisia yhteiskunnalle.

Piispa Casimiro López Llorente on vuodenvaihteen kirjeessään väittänyt samaa sukupuolta olevien avioliittojen olevan syynä "perheen tuhoutumiseen" ja "aiheuttaneen lasten vakavien persoonallisuushäiriöiden merkittävää kasvua".

Piispan mukaan homoavioliitot ovat "laskeneet perustan avioliiton ja perheen tuhoon". Homoavioliitot myös "heikentävät aviopuolisoiden välisen rakkauden kestävyyttä" ja voivat "synnyttää ilmapiirin [avioliitossa] mikä päättyy usein väkivaltaan".

Espanjassa vuodesta 2005 lähtien samaa sukupuolta olevat parit ovat voineet mennä laillisesti naimisiin, huolimatta katolisen kirkon silloisesta raivokkaasta vastarinnasta huolimatta. Tutkimuslaitos Pew Research Centre sai aiemmin tänä vuonna tutkimustuloksen, jonka mukaan homojen hyväksyntä Espanjassa on aivan kärjessä. 88 prosenttia yhteiskunnasta hyväksyy homot.

***

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Maltalla puolestaan uutisoidaan Maltan apulaispiispa Charles Sciclunan kertoneen käyneensä keskusteluja nykyisen paavin kanssa mm. lakivalmisteluista, jotka hyväksytyksi tullessaan antaisivat hompareille adoptio-oikeudet. Paavi oli ollut "shokeerattu" tästä tiedosta. Paavi oli piispan kertoman mukaan kehottanut häntä puhumaan voimakkaammin lakiehdotusta vastaan. Haastattelussa piispa kertoi tehneensä juuri paavin toivomalla tavalla joulusaarnassaan. Piispa totesi, ettei hän ottanut kantaa homojen oikeuksiin, vaan lasten oikeuksiin.

Piispa on todennut aiemmin: "Koska heteroparien seksuaalinen toiminta on perustavan laatuisessa roolissa tulevien yhteiskunnan jäsenten tuottamisessa, samaa sukupuolta olevilla pareilla ei ole tätä roolia yhteiskunnassa, koska siitä ei seuraa jälkikasvua".

Maltan tasa-arvoministeri Helena Dalli kertoi lehdistökonferenssissa viime kuussa, että lakialoite rekisteröidystä parisuhteesta tunnustaa samaa sukupuolta olevien parisuhteen ja antaa heille samat oikeudet ja velvollisuudet kuin avioliitossa olevilla heteroseksuaalisilla pareilla - mukaan lukien oikeuden lasten adoptointiin.

Tänään Maltan arkkipiispa Paul Cremona korosti puheessaan miehen ja naisen välisen avioliiton tärkeyttä, joka tulisi olla yhteiskunnan suojeluksessa.

Arkkipiispa totesi, ettei kirkolla ole mitään homoja tai toisinajattelijoita vastaan. Kirkollla on velvollisuus ilmaista huoli homojen adoptio-oikeudesta ja rekisteröidyistä parisuhteista paremman maan ja paremman maailman puolesta.

Kirkkosali, Malta (JV)

GayStarNews uutisoi Espanjan katolisen piispan ilmoituksesta
Pink Newsin uutinen Maltalta
Times of Malta: Uutinen arkkipiispan kannanotosta

4 kommenttia

Katolisen kirkon edustajat esittävät väitteitä, jotka ovat tutkimuksin tms. todennettavissa. He esittävät noita väitteitä, kertomatta kertaakaan mihin tietoihin heidän väitteensä perustuvat.

Ymmärrän toisaalta tuon strategian. Jos he ilmoittaisivat tutkimustuloksia tehdyistä tutkimuksista, heidän väitteensä olisi helppo ampua alas. Nyt he vain heittelevät ilmaan näitä samoja mielipiteitä, joihin vastustajat eivät enää tunnu viitsivän edes ottaa julkisuudessa kantaa.
Niin heidän homofobisia mielipiteitään tukevia luotettavia tutkimuksia ei ole joten vaikeaa se on :D