Venäläinen laulajatar ja kansanedustaja valitti homopropagandalain vahingollisuudesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Pietarin Marinski-teatterin solistikuntaan kuuluva mezzosopraano Maria Maksakova on niitä harvoja Venäjän hallinnon sisäpiiriin kuuluvia, jotka ovat uskaltaneet arvostella julkisesti kansainvälisiä vastalauseita synnyttänyttä, homosuhteista puhumisen alaikäisten läsnä ollessa kieltävää lakia.

Vladimir Putinin oman puolueen, Yhteinen Venäjä, vapaamielisen siiven kokouksesta tallennetulla videolla Maksakova pani pöydälle ”tämän lain aiheuttamat äärimmäisen kielteiset seuraukset kuten viharikosten lisääntymisen”.

Lisäksi tällä erään moskovalaisen sanomalehden jakamalla ja useissa kansainvälisissä tiedotusvälineissä toistetulla videolla Maksakova arvosteli sitä, että ”kansainvälinen kuva maastamme on kärsinyt valtavasti”. Sekä Maksakovan edustaja että Wall Street Journal ovat vahvistaneet videon autenttisuuden ja siinä käydyn keskustelun käännöksen oikeellisuuden.

Diiva ja poliitikko viittasi myös kielteisiin seurauksiin nouseville tähdille, jotka hänen mukaansa menettävät tilaisuuksia esiintyä ulkomailla vastatoimina Venäjän homofobisille laeille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sotšin ensi helmikuun talviolympialaisista puhuessaan Maksakova valitti, sitä että ”sen jälkeen kun kisoja on valmisteltu näin huolellisesti ja antaumuksella, ne viedään läpi vähemmän juhlallisesti ja ilman intohimoa” seurauksena lakien soveltamisen aiheuttamasta kansainvälisestä reaktiosta.

Universo Gay (Espanja)
Maria Maksakova puoluekokouksessa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!