Sotšin homoelämä katoamassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Sen jälkeen, kun paljastui, että seuraavat talviolympialaiset pidetään helmikuussa 2014 Venäjän Sotšissa, homoyökerhojen määrä on kaupungissa pudonnut huomattavasti.

Toimittaja Thomas Grove muisteli Reutersille Sotšin kylmien öiden silloisesta vilkkaasta homoelämästä ja totesi sen kuihtuneen. Maiak Cabaret on olympiakaupungin harvoja enää pystyssä olevia homobaareja, vaikka sen drag queen-esityksissä on paljon enemmän heteropareja uusia elämyksiä etsimässä kuin homoja.

Monet homoista, lesboista, biseksuaaleista ja transsukupuolisista ovat jättäneet maan Putinin hallinnon hyväksyttyä surullisen kuuluisan ”homopropagandan” kieltävän lain. Ennen urheilijoiden, toimittajien ja yleisön saapumista kaikkien katseet ovat kääntyneet Sotšiin, ja ilmassa kiertää arvailuja siitä, miten tätä syrjivää lakia aiotaan soveltaa käytännössä.

Neuvostaikaan Sotši sai kuuluisuutta suvaitsevana lomakaupunkina ja kesäisten ulkoaviollisten seikkailujen viettokohteena. Kommunistihallinnon kaaduttua kaupungin uimarannat olivat 1990-luvulla homojen tunnettu kohtauspaikka.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Maiak Cabaretin toinen omistaja Roman Kokhagov vahvisti: ”Täällä ei ole homoyhteisöä. Se on myytti. Homojen lukumäärä on pudonnut vuosien myötä. Joka vuosi heitä on yhä vähemmän.. Nyt he ovat melkein kadonneet.” Hän lisäsi harkitsevansa itsekin maasta muuttoa hallinnon yhä vanhoillisempien pyrkimysten takia.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!