Sateenkaarisivustoa sensuroidaan Pakistanissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Viranomaiset ovat sensuroineet Pakistanin suositumman homoseksuaalisuutta käsittelevän verkkosivuston antamatta minkäänlaista selitystä. Queer Pakistan-sivuston tarkoituksena on ”antaa ääni ja aiheuttaa meteliä voidaksemme taistella oikeuksiemme puolesta”. Mutta kun nyt Pakistanin sisältä yrittää mennä sivuille, ilmestyy viesti, jonka mukaan ”tämä sivu ei ole luettavissa. Sivu, jolle pyritte, sisältää Pakistanissa kiellettyä aineistoa.”

Sivu on kuitenkin luettavissa muualta maailmasta, ja siitä vastaavat vakuuttavat, ”etteivät sivumme sisällä mitään seksuaalisesti kiihottavaa tai loukkaavaa aineistoa” sekä syyttävät Pakistanin teleliikennevirastoa ”perustuslain ja ilmaisunvapauden vastaisesta toimenpiteestä”.

Lehdistö on yrittänyt ottaa yhteyttä virastoon mutta tuloksetta. Eräälle sivun lukijalle sulkemisen syy on selvä: ”He haluavat välittää viestin, etteivät tue homoyhteisöä. Verkkosivu on puhtaasti valistava, mistä on paljon hyötyä minun kaltaisille ihmisille.”

Pakistanilainen yhteiskunta ei suhtaudu suopeasti homoseksuaalisuuteen. Suurimmassa osassa maata sitä idetään islaminvastaisena ja lainsäädäntö kieltää sen, vaikka lakia ei juuri sovelleta. Nimenomaan tiedon ja näkyvyyden puuttumisen korjaamiseksi syntyi sivusto Queerpk.com, jonka lähtölaukaisuhuudahdus oli ”oppikaa tuntemaan meidät, älkää vihatko meitä”.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sivustosta vastaavat ovat päättäneet olla ryhtymättä oikeudellisiin toimiin tätä epäoikeutettua sulkemista vastaan, jotteivät he herättäisi epätoivottua julkista huomiota etenkään äärioikeistolaisten ryhmittymien taholta. Pakistan kokee parhaillaan vanhoillisten ja uskonnollisten ryhmien nousua, mikä pakottaa sateenkaarikansan piiloon.

Universo Gay (Espanja)

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • puppeliassi
  • 21.12.2013, 19.35
Ainoastaan sivun sulkemisella voi oikeasti sensuroida kokonaan, piratebay sensuroitu suomessa ja proxylla pääsee kuten myös pakistanistakin proxylla pääsee sensuroiduille sivuille.