Gergijev haluaa puhua vain musiikista

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006

Erikoinen lehdistötilaisuus tiistaina Münchenisssä. Sali täynnä journalisteja. Kapellimestari Gergijev haluaa puhua vain Wagnerin Niebelungista, ei Putinista. Journalistit haluavat kuulla vain homolaeista ja Putinista. Gergijev vastailee kierrellen, kaarrellen ja yrittää koko ajan palata musiikki-teemaan. Tähän tapaan raportoi Weser Kurier –lehti tiistain tapahtumia.

Gergijevistä tulee Münchenin filharmonikkojen pääkapellimestari vuonna 2015. Gergijev puolustautuu: ”En ole duuman jäsen, en kuulu hallitukseen”. Kertomansa mukaan Mariinski-teatterissa Pietarissa hän ei ole suvainnut syrjintää. Gergijev kieltää, että olisi rinnastanut homot ja pedofiilit.

Keskiviikkoiltana oli Müchenin filharmoniassa Gasteigin kulttuurikeskuksen salissa konsertti, jota ylistettiin. Stravinskyn Tulilinnun jälkeen suosionosoitukset olivat valtavat. Kontrasti oli suuri. Ennen konserttia useat sadat HLBTI-aktivistit osoittivat mieltään konserttisalin edessä. Kylteissä vaadittiin Gergijeviltä selkeää kannanottoa Venäjän ihmisoikeusloukkauksia vastaan.

Gergijev antoi viime kesänä tukensa Putinille ja piti homolakeja hyvinä lasten suojelemiseksi. Muutamaa tuntia ennen eilistä konserttia Gergijev lähetti kirjeen Münchenin kulttuurilautakunnan johdolle: Hän ei halua syrjiä ketään ja noudattaa kaupungin syrjimättömyysperiaatteita. Aamupäivällä kaupunginhallitus oli puhunut asiasta. Sopimus Gergijevin kanssa on ja pysyy voimassa näistä tapahtumista huolimatta. (Tiroler Tageszeitung)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Abendzeitung kertoo, että Gergijev haluaisi tavata Münchenin HLBTI-yhteisön edustajat. Ylipormestari Christian Ude, joka tunnetaan homomyönteisenä, valittelee Gergijevin ”onnettomia lausumia”. Kaupungin nolla-toleranssi homofobiassa koskee myös Gergijeviä.

Kuuluisa Mariinski-teatterin johtaja kapellimestari Valeri Gergijev on joutunut hankalaan tilanteeseen, kun hän Venäjän vaaleissa tuki avoimesti Putinia ja antoi tukensa homopropagandalaille lasten suojelemiseksi. HLBTI-aktiivit ovat osoittaneet mieltään Gergijeviä vastaan ainakin New Yorkissa ja Lontoossa ja nyt Münchenissä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!