Arkkipiispa visioi maallisten ja uskonnollisten parisuhdenormien eriytymistä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 6

Evl-kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen pitää vaihtoehtona avioliittokeskustelussa yleistä parisuhdelainsäädäntöä, joka jättäisi avioliiton käsitteen kirkkojen käyttöön. Yleisradion Ykkösaamussa 14.12.13 haastateltu Mäkinen luonnosteli avioliittolakiongelman ratkaisua. Nykyisiä parisuhdemalleja voitaisiin vahvistaa ja laajentaa avioliiton käsitettä. Uuden kaikille yhteisen lakimallin mahdollisuus oli listalla neljäntenä.

Tulossa olevassá eduskuntakeskustelussa tulee arkkipiispan mielestä jättää tilaa tunteille eikä aiheeseen saa suhtautua "kuin budjettilakeihin". Hän varoitti leimaamisesta keskustelun liikkuessa herkällä alueella.

Mäkinen ei ottanut kantaa eri ratkaisuvaihtoehtojen puolesta, mutta korosti, ettei homoseksuaalisia parisuhteita saa nähdä jonkinlaisina toisena luokan ihmissuhteina.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

Mäkisen funtsauksia julkaistiin 26.11. Nykypäivässä, varsinaisen jutun oikealla puolella:

http://www.nykypaiva.fi/article/sietamaton-ristiriita/

Kotimaa24:ssä syntyi keskustelua samana päivänä:

http://www.kotimaa24.fi/artikkeli/arkkipiispalta-vaihtoehdot-avioliittolain-uudistamiselle-2/

Mitään erillistä instituutiota homopareille ei tietenkään tule, vaan kaikki parit samanarvoisiksi eli oikeus solmia avioliitto lain edessä maistraatissa niin halutessaan. Mikään kirkko tai lahko ei omista avioliittokäsitettä eikä avioliitosta määrää, joten Mäkisen tuumailut voi ohittaa olankohautuksella.

Kommenttia muokattu: 14.12.2013 klo 11:22
Ei avioliittoa voi mikään uskonnollinen tms ryhmä omia.