HS: Haavisto selvityttää homovastaiseksi väitetyn aids-hankkeen Afrikassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Kehitysministeri Pekka Haavisto (vihr) aikoo selvityttää homovastaiseksi väitetyn aids-hankkeen Afrikassa. Ulkoministeriö pyytää Suomen kansanlähetys -kehitysjärjestöltä selvitystä sen toiminnasta Etiopiasta.

Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Valtiotieteiden tohtori Sari Roman-Lagerspetz sanoo mielipidekirjoituksessaan (HS 1.12.), että järjestö on jo vuosien ajan järjestänyt mm. Etiopiassa pidättyvyyttä korostavia Tosi rakkaus odottaa -seminaareja. Niissä homoseksuaalisuus määritellään synniksi. Roman-Lagerspetz pitää ongelmallisena sitä, että Kansanlähetys ei hyväksy homosuhteissa elämistä ja pitää niitä syntinä.

Roman-Lagerspetz kirjoittaa, että monet hiv-positiiviset eivät esimerkiksi Afrikassa ja Aasiassa uskalla hakeutua hoitoon seksuaalisuuteensa liittyvän sosiaalisen stigman ja syrjinnän pelon vuoksi. Monien arvioiden mukaan homosuhteet kielteisessä valossa esittävä toiminta lietsoo entisestään syrjintää.

- Järjestöltä on pyydetty selvitystä toiminnastaan Etiopiassa ja järjestön työstä tehdään erillinen tarkastus, kirjoittaa Haavisto Helsingin Sanomien mielipidesivulla perjantaina.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Haavisto vakuuttaa kirjoituksessaan, että mahdollisiin ongelmiin puututaan välittömästi. Ulkoministeriön eettiset ohjeet sitovat valtionapua saavia järjestöjä. Mikäli ehtoja rikotaan, voidaan tuen antaminen keskeyttää ja maksettua tukea periä takaisin.

Kansanlähetyksen Etiopian aids-hankkeelle on myönnetty vuosien 2013-2015 ajaksi vuotuinen 130 000 euron tuki.

HS: Haavisto selvityttää homovastaiseksi väitetyn aids-hankkeen Afrikassa
HS mielipide: Ulkoministeriö pyytää selvityksen Etiopiassa toimivalta kehitysjärjestöltä
HS mielipide: Homovastaisen järjestön hiv-työtä ei pidä rahoittaa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!