KREML protestoi tanssien Venäjällä harjoitettavaa sateenkaarikansan syrjintää

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 2

Helsingissä käynnistyy perjantaina 15. marraskuuta KREML-niminen klubi, joka haluaa rakentaa siltaa Suomen ja Venäjän homoyhteisöjen välille. Samalla se hakee laajaa peräänkuuluttaa Suomelta aktiivista toimintaa Venäjän homovainojen lopettamiseksi.

KREML on kiertävä konsepti, jonka avajaisilta on perjantaina 15.11.2013 Ravintola Adamsissa, osoitteessa Erottajankatu 15-17. Ilta käynnistyy kello 20 ja valomerkki tulee puoli neljältä. Liput maksavat 8 euroa. Järjestäjät kertovat osallistuvansa pro bono -periaatteella. Kaikki lipputulot menevät LGBT-järjestö Coming Outille.

- KREML -projekti hakee laajaa mediahuomiota ja peräänkuuluttaa Suomelta aktiivista toimintaa ja vahvaa kannanottoa naapurimaamme homovainojen lopettamiseksi välittömästi.

Ensimmäiseen KREML:iin on tulossa vieraaksi kaksi Pietarilaista Dj:tä sekä drag-esiintyjä. Lisäksi mukana on House of Wallenberg Tukholmasta. Jatkossa KREML on määrä järjestää neljännesvuosittain.

Järjestäjät kuvaavat KREML-klubia mielenosoitukseksi tanssilattialla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- KREML on vaihtoehtoklubi, joka kutsuu Venäjän homot Helsinkiin ja tarjoaa suomalaiselle klubikansalle tuulia Pietarin ja Moskovan underground-skenestä sekä performanssitaiteen maailmasta.

Järjestäjät kertovat tavoitteekseen sillan rakentamisen Suomen ja Venäjän homoyhteisöjen välille ja Venäjän marginaaliryhmien taide- ja klubikulttuurin tunnetuksi tekemisen Suomessa sekä toisin päin.

- KREML haluaa kaataa turhat muurit ja luoda eläviä kontakteja Helsingin ja Pietarin homoyhteisöjen välille.

- KREML:in muoto on "klubi", koska klubikulttuuri on aina ollut erottamaton osa homokulttuuria. Tanssilattia on vapaa tila, joka on vuosikymmeniä tarjonnut mahdollisuuden todellisiin kohtaamisiin ilman ennakkoasenteita ja yhteiskunnan normivaateita.

KREML:iä järjestävään työryhmä kuuluvat dj, promoottori Janne Siironen, NHL-lehden taustalta tutut toimittaja-aktiivit Sami Vitikainen, Anna Häkkinen, Maria Seppälä, Antti Kauppinen, sekä Venäjä-asiantuntija Riku Toivola, drag-taitelija Jari Koljonen ja valokuvaaja Mikko Rasila. Ensimmäinen KREML-ilta järjestetään yhteistyössä KIILA ry:n kanssa.

KREML-tapahtuma Facebookissa

2 kommenttia

Venäjällähän pietarilainen taiteilija Pjotr Pavlensky osoitti jälleen mieltä Venäjän poliisivaltioksi muuttumista kohtaan, naulaamalla itsensä palleistaan kiinni Moskovassa Punaisen torin kiveykseen

http://www.superpride.com.br/wp-content/uploads/2013/11/Piotr-Pavlenski-2-1.jpg

http://www.superpride.com.br/wp-content/uploads/2013/11/Piotr-Pavlenski.jpg

Viime keväänähän hän protestoi myös, kääriytymällä piikkilankaan

http://www.gva.be/ahimgpath/assets_img_gvl/2013/05/03/2603431/russische-kunstenaar-protesteert-naakt-in-prikkeldraad-id4449094-1000x800-n.jpg

http://www.gva.be/ahimgpath/assets_img_gvl/2013/05/03/2603429/russische-kunstenaar-protesteert-naakt-in-prikkeldraad-id4449108-1000x800-n.jpg

Eli siinä vinkiksi muutakin protestoinnin muotokieleksi.

Kommenttia muokattu: 10.11.2013 klo 23:38
Oli ihan hauska tapahtuma ja osin vaikuttavakin... Vähän sellaista pioneerihenkeä, jota kaupungin vanhoihin kaavoihin kangistuneista homotapahtumista on viime vuosina puuttunut.

Jos jatkoa seuraa (toivottavasti), tästä voi kehittyä vielä jotani!