Gay pride-viikko Zimbabwessa

  • Uutinen
  • Pride
  • Lassi Valve

Zimbabwen presidentin Robert Mugaben uhkailuista huolimatta yksinäisellä maatilalla järjestettiin maan gay pride-viikon osana Drag Queen-kilpailu. Kilpailun voittaja Ezmerald Kim Kardashian kieltäytyi kuitenkin turvallisuussyistä paljastamasta oikeaa nimeään.

Mugabe on uhannut mestauttaa homoseksuaalit, koska he ovat ”sikoja pahempia”, hän on luvannut muuttaa maansa ”helvetiksi homoille” ja on vakuuttanut heittävänsä homot ja lesbot vankilaan, koska heillä ”ei ole säädyllisyyttä”.

Tästä huolimatta sateenkaariväestä vietti gay pride-juhliaan, jotka Zimabwessa tunnetaan nimellä ”ZimPride”. Drag Queen-gaalan lisäksi näytettiin elokuvia ja julkaistiin kirja ”Out in Zimbabwe: Kertomuksia Zimbabwen sateenkaarinuorisosta”. Viikkoa vietettiin käytännössä salassa, ja tietoja ohjelmista levitettiin suusta suuhun.

Vaikka sodomia leimataan rikokseksi, josta voi saada seitsemän vuoden vankeusrangaistuksen, poliisi ei ole puuttunut yhteenkään kuluvana vuotena järjestettyyn tapahtumaan. Joidenkin tiedotusvälineiden mukaan maan pienessä ja eristyneessä sateenkaariyhteisössä vallitsee ajatus, että Mugabe yrittää julistuksillaan ainoastaan saada yleisön tuen, mutta ei sovella tiukasti sodomialakia, vaikka hänen hallintonsa valvoo tiukasti yhteiskuntaa.

Drag Queen-gaalaan osallistuneille tilaisuuden järjestäjä Sam Matsipure sanoi: ”Haluan teidän kaikkien olevan ylpeitä siitä, mitä olette siitä välittämättä, mitä meistä ajatellaan.”tapahtuman takana oleva GALZ-yhdistys vahvisti, että se olisi halunnut viettää gay pride-viikkoa paraatilla kuten muissa maissa, mutta se pelkäsi vainoa ja väkivaltaa.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta