ILGA-Europe kokoontuu Zagrebissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

ILGA-Europen vuosittainen konferenssi käynnistyi torstaina Kroatian pääkaupungissa Zagrebissa. Lauantaina päättyvän konferenssin pääteemana on perhe: "Family matters! Reaching out to hearts and minds".

Torstaina tapahtuman avaustilaisuudessa puhui Kroatian ulko- ja EU-ministeri Vesna Pusić.

24.-26. lokakuuta järjestettävään kattojärjestön 17. vuosittaiseen konferenssiin osallistuu 250 sateenkaarijärjestöjen edustajaa 42 maasta. Suomen Seta ry:stä paikalla ovat koulutussuunnittelija Marita Karvinen ja puheenjohtaja Juha-Pekka Hippi.

ILGA-Europe on kattojärjestö seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvon puolesta 45 Euroopan maassa toimivalle 408 järjestölle.

Vuoden 2013 ILGA-Europen konferenssin järjestetään yhteistyössä kroatialaisten hlbti-järjestöjen Kontran, Iskorakin ja Rišpetin kanssa.

ILGA-Europe: Zagreb 2013
Livekuvaa ja tallenteita ILGA-Europen Zagrebin konferenssista
Video, jossa kerrotaan vuoden 2012 konferenssin jälkeisistä voitoista ja tappioista

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Jorma Hentilä
  • 27.10.2013, 0.01
Niin se kehitys kehittyy.

ILGAEurope piti kokouksensa Helsingissä 19 vuotta sitten. Silloinen Helsingin ylipormestari Kari Rahkamo päätti, ettei kaupunki niin sanotusti osoita vieraanvaraisuutta kokoujkselle eli siis järjestä vastaanottoa. Osanottajia oli muutamia kymmeniä.

Pyysin kaupunginkansliasta luettelon Rahkamon vastaavista päätöksistä. Niistä kävi ilmi, ettei hän ollut yhdenkään muun kansainvälisen kokouksen osalta tehnyt kielteistä päätöstä. Lähetin kaupunginvaltuutettuna asiasta kirjeen kaupunginhalliitukselle, joka totesi, että myös myönteinen päätös olisi ollut peristeltu. Asiallisesti Rahkamo sai siis nuhteita.

Kroatiassa ulkoministeri puhui avajaisissa. Meillä sen enempää kuin monessa muussakaan Euroopan maassa vastaava olisi tänään uutinen muiden uutisten joukossa. Balkanilla se osoittaa avartumista.

PS. Helsingin suhtautuminen sateenkaariväkeen on Jussi Pajusen aikana muuttunut radikaalisti sitten Rahkamon ja varsinkin Raimo Ilaskiven ajan. Siitä tunnustus.