Mikhail Barishnikov tuomitsi Venäjän homofobian

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 3

Kuuluisa tanssija ja näyttelijä Mikhail Barishnikov tuomitsi antamassaan julkilausumassa Venäjän sateenkaariväestöön kohdistuvan alentavan kohtelun. No More Fear-säätiön kotisivulla julkaisemassaan lausunnossa hän julisti: ”Homoseksuaaliset opettajat, työtoverit ja ystävät ovat valtavasti rikastuttaneet elämääni. Mikään homoihin kohdistuva syrjintä ei ole hyväksyttävää.”

Tanssija ja näyttelijä (Sex and the City) yhtyy näin kasvavaan joukkoon julkisuuden henkilöitä, jotka arvostelevat avoimesti Putinin hallinnon hyväksymiä, maan sateenkaari-ihmisiä vastaan suunnattuja lakeja.

Silloisessa Latvian Neuvostotasavallassa vuonna 1948 venäläisistä vanhemmista syntynyt tanssija ja koreografi korosti: ”Ihmisten tasa-arvoinen kohtelu on perustavaa laatua oleva oikeus, ja on ikävää, että vielä keskellä 21. vuosisataa joudumme puhumaan siitä.” Sen jälkeen, kun hänestä oli tullut Pietarin Kirov-baletin ensitanssija hän lähti vuonna 1974 Neuvostoliitosta ja asuu nykyään New Yorkissa.

No More Fear-säätiö, jota Barishnikov kiittää ”sen nopeasta toiminnasta tarpeellisen avun tarjoamisessa” sateenkaariyhteisölle, lähestyy erityisesti niitä ihmisiä, jotka haluavat asettua Yhdysvaltoihin heidän synnyinmaansa heihin heidän seksuaalisen suuntautumisensa tai sukupuoli-identiteettinsä perusteella harjoittaman vainon takia.

Universo Gay (Espanja)

3 kommenttia

Kyseinen henkilö on suomeksi Mihail Baryshnikov, ja on ollut jo vuosikausia. Vähän tarkkuutta näihin uutisiin, pliis.