Moskovassa hyökättiin hollantilaisdiplomaatin kimppuun

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Moskovassa hyökättiin hollantilaisdiplomaatin kimppuun hänen kotonaan. Hyökkääjät tulivat diplomaatin kotiin näytellen sähkömiehiä, jotka tulivat korjaamaan hissiä. Diplomaatti sai lieviä vammoja. Venäjän ulkoministeriö on ilmoittanut, että syylliset etsitään ja tuodaan oikeuteen.


Uhriksi joutui 66-vuotias Onna Elderenbosa, joka usein on virallisesti ollut vieraana Venäjän gay-projekteissa. Kun Onna Elderenbosa tuli eilen kotiin, hän huomasi, että hissi ei toimi. Kaksi miestä hääri sähköpaneelin äärellä. Kun Elderenbosa meni sisään asuntoonsa, miehet hyökkäsivät, hakkasivat ja sitoivat uhrinsa. Peiliin oli piirretty sydän ja teksti ”LGBT”.

Hollannin ja Venäjän väleissä on ollut viime aikoina hankaluuksia. Paraikaa Venäjällä on 30 Greenpeacen ympäristöaktivistia vangittuna, ja heidän laivansa "Arctic Sunrise" purjehti Hollannin lipun alla.

Viikkoa aikaisemmin Hollannissa poliisi tunkeutui venäläisdiplomaatin kotiin, kun naapureilta oli tullut valituksia. Poliisilla ei kansainvälisten lakien mukaan ollut oikeutta puuttua diplomaatin asioihin, ja Hollanti pyysi anteeksi.

Hollannin Moskovan suurlähetuystön edessä on ollut nationalistien ja liberaalidemokraattien mielenilmauksia, mutta avoin hyökkäys suurlähetystöön oli yllätys. Hollannin suurlähettiläs vaatii, että Venäjä ottaa vastuun lähetystön turvallisuudesta.

http://www.gay.ru/news/rainbow/2013/10/16-27296.htm

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta