Tikkasen sateenkaarimailalla syntyi maali

  • Uutinen
  • Urheilu
  • (päivitetty )
  • -
  • 2
Harri Tikkanen teki maalin mailalla, jossa oli pieni sateenkaarisymboli (klikkaa kuva isommaksi)

Ranneliike.netille historiallisen haastattelun antanut Rauman Lukon puolustaja Harri Tikkanen jatkaa urheiluhistorian tekemistä. Haastattelussaan hän ilmoittautui Suomen tiettävästi ensimmäiseksi Straight Star Ally (SSA) -urheilijaksi eli heterourheilijaksi, joka haluaa kohdella kaikkia tasavertaisesti ja rohkaista omalla esimerkillään muita tekemään samoin.

Haastattelun tekemisen yhteydessä Tikkanen sai kymmenkunta sateenkaaren väreissä olevaa tarraa, joista yksi on Suomen Straight Star Ally -urheilijoille suunniteltu sateenkaarilippu, johon on lisätty ”kiitävä tähti”. Tuolloin lukkopakki lupasi laittaa tarrojen käytön ”vakavaan harkitaan”.

Tikkanen pelasi ensimmäisen haastattelun jälkeisen Liiga-ottelun (ent. SM-liiga) lauantaina. Kyseessä oli Lukon kotiottelu ja vastustajana oli Helsingin IFK. Tikkasen mailaa koristi symbolinen sateenkaaritarra tuen osoituksena kaikille seksuaalivähemmistöihin kuuluville. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaisen jääkiekon pääsarjatason ottelussa pelaaja kantaa kyseistä symbolia. Pieni palkinmuotoinen tarra oli mailan takasivulla. Tarran sijainti ja koko lupaavat sille pitkää käyttöikää. Ottelussa tuli myös todistettua, että tarra ei haittaa maalintekoa, sillä Tikkanen iski kyseisellä mailalla Lukon viidennen maalin. [Ottelu päättyi 5-2. toim. huom.]

Haastattelussa Tikkanen totesi, että ilmapiiri muuttuu pala kerrallaan ja toivoi, että hänen lisäkseen Suomi saisi muitakin SSA-urheilijoita. Lähitulevaisuus näyttää, onko Tikkasen arvomaailman jakavia kiekkoilijoita muuallakin Suomessa.

Päivitys 16.10.2013
Maailman johtava seksuaalivähemmistöjen näkökulmasta urheilu-uutisia toimittava Outsports-sivusto on noteerannut Harri Tikkasen mailan tuoreimpana pääuutisenaan. Juttu on osa sivuston Straight Allies -juttusarjaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Liigajoukkueiden edustajat voivat tiedustella tarroja sähköpostitse: straightstarally (a) gmail.com. Liigapelaajien käyttöön tulevat tarrat ovat joukkueille ja pelaajille täysin maksuttomia. Tarrat on valmistettu kestävästä vinyylistä ja niitä on saatavana kahtena eri palkkimallina sekä lippuna, johon on leikattu tähtikuvio. Pienimmän palkkimuotoisen tarran koko on 1cm * 3cm. Lipputarran koko on 3cm * 2cm.

Straight Star Ally -tunnusten mallit. (klikkaa kuva isommaksi)

Jutun alun kuvaa voi vapaasti lainata journalistisiin käyttötarkoituksiin

Lue Tikkasen haastattelu tästä linkistä
Straight Star Ally Facebookissa

2 kommenttia

Epäpoliittinen symboli, ei kerää rahaa mihinkään, eikä vie huomiota mainoksilta. Ei pitäisi olla nokan koputtamista ainakaan seuroilla tai liigalla.
Kiitokset Harri Tikkaselle! Sieltä mailasta lähti hyvä veto, suoraan G(oal)-pisteeseen : )

(homo-miehillähän on pesäpallomailakin, jotta voidaan arpoa "sisäpelivuorot" ; )

Tuo maali tässä vireolla kohdassa 3:00 http://www.youtube.com/watch?v=Dy5k2tDu9JI
(tuo video täällä uutisessa http://www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-1288608937751.html )

- - -

Tässä Harrista v2011 henkilökuvaa http://www.youtube.com/watch?v=hqWRH4vdAnE

ja komea potrettikin http://kiekkoareena.fi/sites/default/files/styles/colorbox_big/public/images/ht2011.jpg?itok=xozY8pee

- - -

Rauman Lukon banderollin alaosan tekstihän sopii ylpeän (=pride) hyvin kuvaan myös
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q71/s720x720/1381771_728595647167566_1407328802_n.jpg

- - -

Eikä pidä unohtaa "jään murtaja" Tuomo Ruutua, jo viime keväältä.
Hänhän tässä sanoo hymyssä suin iloisesti "gay" -sanankin : ) http://www.youtube.com/watch?v=SVWRsVxHdFk

Kommenttia muokattu: 15.10.2013 klo 21:59