Pariisissa vuoden 2018 Gay Games

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Lassi Valve

Pariisissa järjestetään elokuussa 2018 kymmenennet Gay Gamesit, urheilukisat, joihin odotetaan yli 15.000 urheilijaa. Gay Games haluaa olla enemmän kuin ahtaasti urheilukilpailu, se haluaa olla kaiken kattava manifestaatio, johon ovat tervetulleita kaikkien tasojen urheilijat riippumatta heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan ja jonka tavoitteena on edistää suvaitsevaisuutta.

Gay Games syntyi vuonna 1982 pohjoisamerikkalaisen urheilijan ja sateenkaariväen oikeuksia puolustavan aktivistin Tom Waddellin aloitteesta. Pariisin isännyyttä ajoi Bertrand Delanoë, ensimmäinen kaapista ulos tullut ranskalaispoliitikko ja Pariisin pormestari maaliskuusta 201 lähtien.

Pariisi oli jo vuoden 2010 kisojen isäntäehdokas yhdessä Lontoon ja irlantilaisen Limerikin kanssa, mutta silloin kisat menivät Kölniin. Uusimman valinnan teki maanantaina Yhdysvaltain Clevelandissa Federation of Gay Games-liitto.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pariisin pormestari sanoi tiedotteessaan: ”Tämä päätös myötävaikuttaa Pariisin muuttamisessa entistä avoimemmaksi kaupungiksi ja kunnioittaa siten kaupungin arvoja, joita ovat inhimillisyys, yleismaailmallisuus, turvapaikka ja vapaus. Gay Games on avoin kaikille miehille ja naisille.”

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!