Baijerin osavaltiovaaleissa voitto oikealle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille kunnioitusta: kyllä, oikeuksia: ei. Näin voi kuvailla Baijerin osavaltiovaalien ehdotonta voittajaa, kristillisdemokraattien sisarpuoluetta CSU:ta. Kannatus on 49%, lisäystä 5,7%. Hurja nousu! Paikalliseen parlamenttiin tulee CSU:n yksinkertainen enemmistö. Sama suunta saattaa näkyä ensi sunnuntaina liittovaltion vaaleissa.

Viime vuosina CSU ei ole antanut ainoatakaan signaalia HLBTI-ihmisten tasa-arvon suuntaan. Vain hampaita kiristellen on hyväksytty perustuslakituomioistuimen homomyönteiset päätökset. Ja vain pakolliset uudistukset on tehty. CSU-puolueessa vallitsee konservatiivinen ajattelumalli ja traditionaalinen kristillinen perhekäsitys.

Baijerin vihreillä on ollut laajin HLBTI-myönteinen ohjelma, mutta nyt vaaleissa vihreät ovat tappion tiellä, kannatus 8,5%, menetystä 1%.

Myös Baijerin sosialidemokraatit eli SPD ovat olleet HLBTI-myönteisiä. On vaadittu ohjelmaa syrjintää ja homo- ja transfobiaa vastaan. SPD:n ohjelmaan on kuulunut avioliiton avaaminen ja sateenkaariprheiden tukeminen. Mutta menestys vaaleissa ei riitä. Kannatus on 20,4%, ja siinä on lisäystä 1,8%. Sosialidemokraatit jäävät vähemmistöön. Sosialidemokraattien joukossa on ollut yksi HLBTI-ihmisten tukija yli muiden, ylipormestari Christian Ude. Hän on osallistunut moniin HLBTI-tapahtumiin, ja hänet tunnetaan mm. runojen ystävänä.

http://ranneliike.net/teema/munchenin-pormestari-vahemmistojen-puolella?aid=2826

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vapaiden ehdokkaiden ryhmä sai ääniä enemmän kuin vihreät: 8,6%. Vapaiden ehdokkaiden vaaliohjelmaa on odoteltu. Kokemukset edelliseltä kaudelta ovat sen suuntaisia, että vapaat ehdokkaat usein asettuvat CSU:n tueksi, konservatiivilinjalla.

Liberaalit eli FDP ja Piraatit jäivät alle äänikynnyksen ja putosivat paikallisesta parlamentista.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!