Jalkapalloilijat vaativat Qataria muuttamaan homofobista lainsäädäntöä

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Lassi Valve

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA (Fédération Internationale de Football Association) vaatii jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuja vuonna 2022 isännöivää Qataria hillitsemään homoihin kohdistuvaa ajojahtia.

Jalkapalloa rasismia vastaan-järjestön (joka on läheisessä yhteistyössä FIFA:n kanssa) johtaja Piara Powar on vahvistanut, että FIFA on huolestunut sekä Venäjän että Qatarin homofobiasta. Edellinen järjestää maailmanmestaruuskilpailut vuonna 2018. Pink Newsille Powar on todennut: ”Qatar on niitä harvoja maailman maita, joissa homoseksuaalisuus on lailla leimattu rikolliseksi ja Venäjän äskettäinen lainsäädäntö aiheuttaa uusia ongelmia.” Hänen mielestään kaikilla jalkapallofaneilla on seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta oltava oikeus nauttia kilpailuista.

Uutinen maailmanmestaruuskilpailujen järjestämisestä vuonna 2018 ja 2022 Qatarissa on aiheuttanut kiivasta väittelyä. FIFA:a on peräti syytetty lahjonnasta, isäntämailla kun on huikeat luonnonvarat öljyssä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Qatarissa homoseksuaalisuus on laitonta, ja siitä voi saada vankeusrangaistuksen. Moskova on taas kieltänyt pride-paraatit ja duuma on säätänyt lain, jolla kielletään ”homopropaganda”.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!