Venäjän homolait eivät vaivaa Helsingin kaupunginhallitusta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 4

Helsingin kaupunginhallitus ei näe syytä katkaista ystävyyskaupunkisuhteita Pietariin kaupungin seksuaalivähemmistösäännöksistä huolimatta. Kaupunginhallitus suosittaa valtuustolle Thomas Wallgrenin (SDP) aloitteen hylkäämistä. Wallgren on huolestunut lainsäädännöstä Pietarissa.

Kaupunginhallituksen jäsen Marcus Rantala (RKP) sanoi Hufvudstadsbladetille (10.9.13, sivu 9), ettei aiheesta keskusteltu kaupunginhallituksessa, vaan että aihe meni valtuustolle, jossa enemmän keskustelua arveltiin syntyvän.

Kaupunginhallituksessa katsotaan, että "dialogia Pietarin kanssa" kannattaa pitää yllä. Julkisuudessa ei ole kuitenkaan ollut tietoja siitä, onko Helsinki jotenkin aktiivisesti käynyt keskustelua tasa-arvokysymyksestä Pietarin edustajien kanssa. Helsingin julkaisemista venäjänkielisistä matkailumateriaaleista on päinvastoin jätetty pois seksuaalivähemmistöihin liittyvää aihepiiriä ja tietoja tätä vierailijaryhmää otaksuttavasti kiinnostavista matkailupalveluista.

Helsingin ja Pietarin viimeisin kaksivuotinen yhteistyösopimus allekirjoitettiin keväällä. Se kattaa mm kulttuuri- ja kirjastopalveluja, nuorisotoimintaa ja sosiaalipalveluja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Kun kaikki muut kaupungit euroopassa joilla on ollut ystävyyskaupunki suhteita pietarin kanssa, ovat katsonee homolain olevan ongelma niin kyläpahanen nimeltä helsinki päättää että ei. Kertoo paljon kylänhallituksen pelosta, no raukkojen loppu on aina yleensä ollut onneton!

Kommenttia muokattu: 11.09.2013 klo 10:15
helsingin päättäjät arvostavat enemmän venälästen tuomaa rahaa kuin mm. seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksia.