Paavi transihmisiä vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 7

Paavi on taas puhunut ja tällä kertaa hän on ilmoittanut olevansa sukupuolenkorjauksia ja homoavioliittoja vastaan.Italian homojärjestöt pelkäävät rajua huononemista Italian sosiaalisessa ilmapiirissä.

Maanantaina oli Sala Clementiaan apostoliseen palatsiin kokoontunut suuri joukko arvohenkilöitä. Joulupuheessa paavi tervehti kardinaaleja, piispoja ja prelaatteja eli "koko perhettä". Esitelmän aiheena oli perhe. Paavin mukaan ei ole mitään metafysiikkaa, että kirkko puhuu miehestä ja naisesta ja ihmisen todellisesta luonteesta. Ihmisen on kunnoitettava luomistyötä. Miehen ja naisen elinikäinen suhde on luomisen sakramentti. Muut yhdessäelämisen muodot on torjuttava.

Paavi toisteli jatkuvasti ajatusta ihmisestä luomistyön tuloksena. Mutta ihminen on alkanut elää vastoin luomistyötä. Vain Jumala voi päättää, kuka on mies ja kuka nainen. Mutta nyt ihmiset ovat ottaneet siinä asiassa päätösvallan. Ihmisen on kuunneltava luomistyön ääntä ja täytyy ymmärtää miehen ja naisen rooli. Kaikki muu johtaa ihmisen tuhoutumiseen ja Jumalan aikaansaannoksen tuhoutumiseen.

Homojärjestö Arcigayn puheenjohtaja Aurelio Mancuso on eri mieltä. Luonnolla on muitakin vastauksia, hän sanoo. Hän on huolissaan kirkon harjoittamasta syrjinnästä. Viime vuosi oli jo huono homoille ja lesboille. Heidän kimppuunsa on yhä enemmän hyökätty, ja homojärjestöt ovat joutuneet puolustusasemin. Jos tässä tilanteessa paavi esittää, että homoseksuaalisuus on luonnotonta, se on poliittinen viesti. Paavi asettuu samaan riviin Berlusconin kanssa ja ihmisoikeusasioissa uinuvien vasemmisto-opposition edustajien kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Paavi jatkaa, että sademetsät kaipaavat suojelua, mutta niin myös ihmiset luomistyön tuloksena. Kirkon on suojeltava ihmisiä tuhoutumiselta.
(Spiegel)

Asiasta myös tässä uskonto-ketjussa
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=42&thrdid=3141

7 kommenttia

Hän on toistanut tätä teemaa muodossa jos toisessa huomattavan pitkään. Jokin katolisella kirkolla on pahasti pielessä. Kirkolla on aikaa käydä sateenkaari-ihmisten kimppuun tällä intensiteetillä ja samaan aikaan maailmassa käydään mittavia sotia, joihin Vatikaani ei paljoakaan ota kantaa. Ei tässä nyt kaikki ole kohdallaan. Minulle tuo on osoitus paniikkikäyttäytymisestä ja kirkon vaikutusvallan vähenemisen pelosta.
Tylsää. Täytyy jättää paavin joulutervehdys seuraamatta tänä jouluyönä, kun on vaan niin not my club juuri nyt, ikävä kyllä.