Obama tapaa Venäjän homoaktivisteja Pietarissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 2

Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman kerrotaan tapaavan sateenkaariaktivisteja Pietarissa G20-valtioiden päämiesten kokouksen yhteydessä. Näin väittää BuzzFeed viittaen venäläisiin aktivisteihin. USA:n ulkoministeriö ei kommentoi tietoa.

Raportin mukaan presidentti tapaa seuraavat homoaktivistit: Lev Ponomarev, Ljudmila Alexejeva, Pavel Chikov sekä Coming Out, pietarilainen sateenkaarijärjestö. Edellisellä Pietarin käynnillään hän tapasi kansalaisyhteiskunnan ja opposition edustajia.

Viime kuussa Obama totesi: ”Ellei Venäjällä ole kisoissa homo- tai lesbourheilijota, niiden joukkueesta tulee luultavasti heikompi.” Hänen mielestään ei ole kuitenkaan sopivaa boikotoida kisoja.

Aikaisemmin tässä kuussa Jay Lenon tekemässä haastattelussa NBC:n Tonight Show:ssa Obamalta kysyttiin homofobisten sensuurilakien voimaan tulosta Venäjällä. Presidentti vastasi sanoen ettei hänellä ”ole kärsivällisyyttä niille valtioille, jotka yrittävät kohdella homoja ja lesboja ja transsukupuolisia tavoilla, jotka pelottelevat heitä tai ovat heille haitallisia”.

Venäjä on ilmoittanut soveltavansa homofobista lainsäädäntöä ensi vuoden talvikisojen aikana Šotsissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Leno kysyi Obamalta: ”Luuletteko sen vaikuttavan kisoihin?” Obama vastasi: ”Kaikki arviot on tehtävä juoksuradalla, tai uima-altaassa, tai rekillä, eikä ihmisten seksuaalisella suuntautumisella pitäisi olla mitään tekemistä sen kanssa.” Hän lisäsi: ”Luulen heidän tajuavan, että emme suurimmassa osassa kisoihin osallistuvista maista suvaitse homoja ja lesboja kohdeltavan eri tavalla.”

Pink News (Englanti)

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Onnellinen mies
  • 4.9.2013, 11.20
Ryhdikkään selkeää presidentti Barack Obamalta, jolla elämän- ja ihmisyydenarvot ovat nykyisyyteen päivitetyt.