Eurooppalaisaktivistit vaativat unionin johtajia sanomaan suorat sanat Putinille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kansainväisen sateenkaarijärjestön ILGA (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association) Euroopan osasto ILGA-Europa on kehottanut Euroopan komission puheenjohtajaa José Manuel Barrosoa ja Euroopan neuvoston puheenjohtajaa Herman van Rompuyta sanomaan suorat sanat Venäjällä harjoitettavasta homofobisesta ajojahdista. Myös unionin ulkoasiain ja turvallisuuspolitiikan korkeaa edustaja, paronitar Ashtonia on pyydetty puuttumaan asiaan.

Eilen ILGA-Europe aloitti yhdessä venäläisten ja kansainvälisten ihmisoikeusjärjestöjen kampanjan ”Pidä toivoa yllä” (Keep Hope Alive) huomion kiinnittämiseksi Venäjän ihmisoikeustilanteen huononemiseen ja kansalaisyhteiskuntaan kohdistuvaan yltyvään sortoon.

ILGA-Europen toimeenpanevan valiokunnan toinen puheenjohtaja Gabi Calleja totesi: ”Ihmisoikeustilanne on syvässä kriisissä Venäjällä. Homoseksuaalisen propagandan vastainen laki on tästä vain yksi esimerkki. Tähän mennessä Venäjä on vähät välittänyt kaikista kansainvälisten ihmisoikeusjärjestöjen lausunnoista sekä Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeuskomitean ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen laeista. Siksi meidän ihmisoikeusjärjestöistä koostuva liittoutumamme kehottaa maailman johtajia avoimesti ja voimakkaasti kohtaamaan Venäjän.

Demokratia ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen ovat Euroopan unionin ydinarvoja ja sen kulmakivi suhteissa muihin maihin ja niihin kohdistettavaan politiikkaan. Euroopan johtajat eivät voi pysyä hiljaa näitä periaatteita räikeästi rikottaessa, ja tämä on tehtävä selväksi Putinille.”

Pink News (Englanti)

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta