Wikileaks-Manning haluaa korjata sukupuoltaan

  • Uutinen
  • Yleiset
  • jnsto
  • 3

Pitkän tuomion tietovuodosta saanut Bradley Manning on ilmoittanut etunimensä olevan nyt Chelsea ja kertonut olevansa transsukupuolinen.

Juridisesti Manning on edelleen mies, mutta amerikkalaiselle NBC-kanavalle välittämässä viestissään hän tuo esiin ristiriitaisen kokemuksensa sukupuolestaan. Manning toivoo, että häntä puhutellaan jatkossa nimellä Chelsea ja feminiinipronominilla.

- Olen nyt Chelsea Manning, hän kirjoitti NBC:n julkaisemassa kannanotossa.

Manningin asianaja kertoi tänään Politico-lehdelle, että tuomittu aikoo vaatia vankilalta hormonihoitoja. Hoitojen tarkoitus on vaihtaa Manningin kehon sukupuolta.

Politicon mukaan Manningille ei tulla tarjoamaan vankilassa sukupuolenkorjausleikkausta tai hormonihoitoja. Psykiatrista apua sukupuoliristiriitaan Manningille kuitenkin luvataan.

Korjaus: Virheellinen muoto sukupuolen vaihtaminen muutettu oikeaan muotoon sukupuolen korjaaminen.

Uutinen MSNBC:ssä
Uutinen Uudessa Suomessa

3 kommenttia

Rapakontakaisen sotimis&vakoilu-sopan kuviot vain palavat pohjaan lisää, sillä siellä tuotiin käsittelyyn juuri nyt myös tälläinen

http://warisacrime.org/content/obama-doj-asks-court-grant-immunity-george-w-bush-iraq-war

"In court papers filed today (PDF), the United States Department of Justice requested that George W. Bush, Richard Cheney, Donald Rumsfeld, Colin Powell, Condoleezza Rice and Paul Wolfowitz be granted procedural immunity in a case alleging that they planned and waged the Iraq War in violation of international law."

Varsin irvokasta siihen nähden että Bradley Manning tuomittiin 35 vuodeksi sotarikosten paljastamisesta ja George W. Bushille ja hallintopoppoolleen haetaan samalla syytesuojaa taannoisiin sotarikoksiin ja sodan aloittamiseen Irakia vastaan valheellisin perustein.

Bushin Irakin sodan seurauksena Irakissa on surmattu seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ihmisiäkin viime vuosina, mitä siellä ei tehty niinkään Saddamin hallinnon aikana.