Mikseri.net - Vapaan musiikin puolesta!

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Hiiru

Mikseri.net
-----------

Musiikki kuuluu olellisena osana ihmisen kulttuuriperintöön. Aikojen saatossa on muodostunut hirvittävä määrä erilaisia tyylisuuntia ja 'trendejä' joiden elinikä ja kuunneltavuus vaihtelee ihmisryhmittäin - joskus paljonkin. Nykyään musiikkibisnestä hallitsee megalomaaniset levy-yhtiöt. Rahastus on tälle koneistolle arkipäivää.

Onneksi maailmasta löytyy myös sellaisia tahoja, joiden pääasiallisin halu on auttaa nuoria kykyjä ja tarjota heille paikka esiintyä ja tuoda osaamistaan esille - ilmaiseksi! Tälläinen on verkkoportaali mikseri.net! Mikserin väki kertoo itsestään näin: "Mikseri.net on Suomen suurin vapaan musiikin jakeluun erikoistunut sivusto. Artistit voivat lähettää kappaleitaan sivustolle koko maailman kuultavaksi."

No, eipä muuta kuin tutkimaan, mitä kaikkea moinen saitti lupaa.

Teknisesti toimiva ja graafisesti onnistunut ulkoasu nostavat odotuksia sisällön suhteen melkoisesti. Surffaaminen alkaakin ihan perusteista - top 40 listalta :-) Ei ole kovinkaan yllättävää, että listan kärkisijoja kansoittaa kaikenlaiset hiphop-, metalli- ja räp-ryhmät, se tuntuu olevan trendi nykyään. Ilahduttava piirre, mikä nostaa odotuksia entisestään, on kuitenkin musiikkisisällön valtava kirjo! Top-40 listan selauksesta voikin siirtyä sujuvasti genre-lajiteltuun tarkempaan sisältölistaukseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Täällähän on vaikka mitä - valtavat määrät ihan oikeaa musiikkia ja toki, sitä pakollista häiriköintiä ja joskus aika rasististakin materiaalia - ilmaiselle portaalille valitettavaa arkipäivää josta ei pääse koskaan eroon, vaikka kovasti yrittää siihen vaikuttaa käyttöehdoilla ja säännöillä. Suuntaan kulkuni musiikkityyleihin, jotka itseäni kiehtovat. Ilokseni löydän "SpaceSynth" -osaston ja sen kahlaaminen viekin useaksi tunniksi mukaansa - aivan mahtavaa materiaalia! Mieleen nousee pakostakin ajatus, "tekeekö tätä todellakin joku teini makuuhuoneessaan?" - Musiikki ja sen tekninen taso on näin harrastelijamediahörhön näkökulmasta katsottuna studiotasoista!.

Kaikki materiaali on kuuneltavissa kolmella eri laatutasolla. Heikoin, LO-FI on 24kbit mono MP3 joka soi vallan mainiosti mobiililaitteissa ja vaikkapa GRPS-yhteydellä netissä olevilla kannettavilla soittimilla/tietokoneilla. HI-FI on taas jo 160kbit Stereo MP3, joka kuulostaa oikein hyvälle - lienee kansankielellä "CD-tasoinen". Mikäli tämä on-line kuuntelu ei onnistu ja/tai haluaa vieläkin parempaa laatua on kolmas vaihtoehto ladata biisit koneelle, kyllä - se on täysin luvallista, jopa suositeltavaa! Tekijästä riippuen ladattavien kappaleiden laatu vaihtelee 128kbit perus MP3:sta aina tuonne 320kbitin korkealaatuiseen tasoon.

Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä muistuttaa, että vaikka mikseri.net tukee tälläistä vapaata musiikin kuuntelua ja latailua, se asettaa silti tarkat rajat suojatakseen musiikin tekijöitä väärinkäytöksiltä! Myös ranneliike.net haluaa kunnioittaa tätä ja kaikki tässä "kokeiltu on!" artikkelissa mainitut tallenteet ovat edelleen alkuperäisessä paikassaan, eikä mitään ole kopioitu ranneliike.net:n palvelimelle.

Koekuuntelun jälkeen voimme suositella seuraavia artisteja - jos ei muuta niin piristämään tylsää työpäivää :-)

-----

Genre: SpaceSynth
Artisti: Mark Vera
"kokeiltu on!" toimituksen valinta: star orion (HI-FI)

Lyhyesti: Mark Vera soittaa hurmaavaa SpaceSynth henkistä musiikkia. Tuttua meille, jotka elimme musiikillisen heräämisen -90 luvun alkupuolella ja saimme nauttia sellaisista yhtyeistä/artisteista kuten: Jean-Michel Jarre, Vangelis, Mike Oldfield, Laserdance, Tomita ja Koto. Ihan herkistyy :-)

-----

Genre: Dance/Trance
Artisti: Joel Kalsi
"kokeiltu on!" toimituksen valinta: Flying High (HI-FI)
Artistin oma kotisivu: http://www.joelkalsi.com

Lyhyesti: Kun otin yhteyttä Joeliin artikkelin johdosta sain kattavan listauksen biiseistä, kotisivuista ja materiaalista, joita saa/pitää esille tuoda. Tämän henkilön tavassa markkinoida tekeleitään näkee selvää innostusta alaan :-) Koekuuntelussa tulikin ongelmia, mikä onkaan paras esille laitettava! Siksipä mainitsemisen arvoisia kappaleita valitun lisäksi on Honduras 2003, Soaring (the break), Wiped Tears (Jole Radio Remix) ja Jole & Dex800 feat Tune! - Place to hide. Kaikki nämä löytyvät myös Mikseri.net:stä. Jos näillä renkutuksilla ei lähde päivä käyntiin, niin johan on!

-----

Genre: Chill
Artisti: Minor Chill
"kokeiltu on!" toimituksen valinta: Strings & Piano (HI-FI)


Lyhyesti: Välillä kannattaa hieman rauhoittua biletyksestä, siihen auttaa kiva ChillOut -musiikki ja rauhalliset, melodiset taustat.

-----

Genre: Ambient/New Age
Artisti: digitalvoice
"kokeiltu on!" toimituksen valinta: Computer core (HI-FI)


Lyhyesti: Mark Vera -nimimerkillä Spacesynth -henkistä musiikkia tekevä Jouni Airaksinen taitaa myös Ambient -äänimaisemien luonnin. Itse kuulun niihin ihmisiin, jotka kokevat Ambientin hyvin rentouttavana. Rauhoittaa mukavasti ennen nukkumista - kesken työpäivän nautittuna saattaa johtaa työmotivaation latistumiseen :-)

-----

Ja lopuksi, tärkeä muistutus: Kaikki materiaali Mikseri.netissä on suojattu tekijäinoikeuksilla ja kansainvälisillä sopimuksilla. Voit kopioida materiaalia ja tehdä siitä kohtuullisen määrän kopioita VAIN omaan käyttöön. Materiaalin uudelleentuottaminen, levittäminen ja julkinen esittäminen on kielletty ilman asianosaisen henkilön lupaa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!