Leimaavia otsikoita Lehtimäen insuliinisurmassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Olli Stålström
  • 28

Tämän päivän molemmissa iltapäivälehdissä on etusivun juttuina uutiset Lehtimäen opistolla tapahtuneesta CP-vammaisen naisen kuolemasta, jonka poliisi epäilee tapahtuneen hoitajien antamasta insuliinipiikistä. Molempien lehtien varsinaiset artikkelikokonaisuudet ovat hyvinkin asiallisia ja epäiltyjä kahta naishoitajaa kuvataan erittäin mukaviksi ihmisiksi, joista naapureilla ei ole mitään valittamista. Lisäksi poliisitutkinta on kesken, joten tarkkuudella ei voida vielä sanoa mitä on tapahtunut ja onko insuliinin antaminen ollut tahallista vai tahatonta.

Kuten iltapäivälehdillä yleensä on käytäntönä, asiallisistakin jutuista saatetaan tehdä sensaatiohakuisia, myyviä otsikoita. Tässäkin tapauksessa on nostettu etusivun otsikoihin se seikka, että surmasta epäilly kaksi naista olivat kihlapari. Tällä sensaatiohakuisella
otsikoinnilla on vesitetty sinänsä asialliset jutut ja etusivujen sensaatiovaikutus on valitettava.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

28 kommenttia

Kiinnitin huomiota samaan asiaan. Otsikoinnista voi jotenkin päätellä, että nyt on löydetty "raskauttava todiste" ja että hoitajien keskinäinen suhde liittyisi jotenkin rikosepäilyyn. Olipa tutkinnan lopputulos mikä tahansa, iltapäivälehdet ovat jälleen osoittaneet arvostelukyvyttömyytensä ja sen, että kunhan asiassa kuin asiassa haistetaan sopiva mahdollisuus tehdä rahaa sensaation perässä talutettavien lukijoiden kustannuksella, muulla ei ole väliä.
Itse jutun sisältö, ainakin Ilta-Sanomien nettiversiossa, on sinänsä asiallinen, mutta silti siitä puuttuu selkeät perusteet joilla epäiltyjen keskinäinen suhde voitaisiin liittää jotenkin kuuluvaksi tutkittavaan asiaan.
Ei epäiltyjen keskinäinen suhde varmastikaan asiaan kuulu. Jos "asialla" olisi ollut miehestä ja naisesta muodostuva avio- tai kihlapari, olen varma, että myös heidän suhteensa olisi mainittu.