Sateenkaaripalloja Venäjän konsulaatin edessä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Tiistai-iltana tai -yönä Venäjän Maarianhaminan konsulaatin aitaan kiinnitettiin sateenkaaren värejä edustavia ilmapalloja. Tempauksen oletetaan olevan vastalause homojen oikeuksia rajoittavia Venäjän duuman hyväksymiä lakeja vastaan.

Monen Venäjän suurlähetystön edessä ympäri maailmaa seksuaalisten oikeuksien puolesta taistelevat aktivistit ovat esittäneet vastalauseensa Venäjän duuman hyväksymää "epätavanomaisten seksuaalisten suhteiden mainostamisen" kieltävää lakia vastaan. Vastalauseaalto on saavuttanut Ahvenanmaan.

On epäselvää, mitä "mainostamisella" laissa tarkoitetaan. Venäläisten homokativistien mkaan lakia käytetään homoseksuaalien vainoamiseen. Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt kutsui lakia vastenmieliseksi ja epäinhimelliseksi.

Nya Åland-lehti ei ole tavoittanut Venäjän Maarianhaminan konsulia Igor Demjanenkoa. Radiolle konsuli sanoi, ettei hänen mielestään ilmapalllojen ja seksilain välillä ole mitään yhteyttä ja että kaikille mielenosoituksille on saatava poliisin hyväksyntä.

Sateenkaariväetöä edustavan Renbågsfyren-järjestön puheenjohtaja Maria Antman kertoi, ettei yhdistys ole tempauksen takana. "Kaikki lausuntoja pyytäneet tiedotusvälineet ovat kysyneet, olemmeko me tempauksen takana. Me toimimme näkyvyyden puolesta ja haluamme olla näkyvissä myös tehdessämme jotain." Antman totesi.

Hufvudstadsbladet

1 kommenttia