Mustaksi värjätty "terroristinainen" Tukholman Pride-paraatissa - poliisille tehty rikosilmoitus kansanryhmän leimaamisesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Svenska Dagbladet kertoo tänään, että afro-ruotsalaisten keskusjärjestö on tehnyt rikosilmoituksen Tukholman Prideä vastaan, koska paraatissa marssi mustaksi värjätty henkilö. Tällainen blackface-naamiointi koetaan rasisistisena, ja mielenilmauksena kansanryhmää vastaan.

Tukholman Pride valittelee tapahtunutta ja ilmoittaa, että ko. henkilö ei ilmeisesti olisi kuulunut pride-paraatiin. Samalla kuitenkin kysytään, mikä naamion taustamotiivina on ollut. Afro-ruotsalaisten järjestön edustajan mukaan henkilö esitti somalipiraattia. Blackface on klassinen rasistinen motiivi. Aikaisemminkin on tapathunut jotain samantyyppistä, kun esim. kulttuuriministeri leikkasi Moderna museetissa palan torttua, joka kuvasi mustan naisen ylävartaloa.

http://ranneliike.net/teema/valokuvaaja-ohlson-wallin-protestoi-moderna-museetin-rasistista-installaatiota?aid=8292

Pride-paraatin alussa kaikki ajoneuvot tsekataan, mutta prideorganisaatio ei voi mitään sille, että mukaan hyppää joku yleisön joukosta. Tulevaisuudessa vapaaehtoiset työntekijät koulutetaan paremmin myös tällaisten asioiden havaitsemiseen.

Musta naamiointi on kuitenkin saanut myös muita tulkintoja. Ko. henkilö oli pyytänyt humoristisesti joltain katsojalta tupakansytytintä ja sanonut olevansa "pyromaanipiraatti, joka sytyyttää tuleen koko maailman". Henkilön selässä oli aseen kaltainen tekele ja kädessä jotain, joka tulkittiin molotovincocktailiksi. Afro-ruotsalaisten yksi jäsen oli kysynyt henkilöltä, mitä hän halusi esittää, ja vastaus oli : somalipiraattia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

QX julkaisi kuvasarjassaan kuvan tästä henkilöstä, ja nyt myös QX:ää syytetään rasistisesta kuvasta.

http://www.qx.se/uploads/8e/ae5950c426e7b2d48a72c6fb5f7add.jpg


3 kommenttia

No jo on.

Saapas nähdä, koska käy ensimmäisen kerran niin, että vaikkapa jotain mielenosoitusta dokumentoiva tiedotusväline saa syytteen julkaisemansa kuvan tähden, jos jossain kuvaan päässeessä plakaatissa näkyy jokin poikkipuolinen viesti.

Noh, ilmaisunvapauden rajoja on tietysti etsittävä. Itsehän olen varsin laajojen vapauksien kannattaja.
Heija Sverige... :-(