Toimintaohjelma homo-oikeuksien puolesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Valkoinen talo on jo nyt julkaissut sivuillaan julistuksen gay-oikeuksista. Toimintaohjelman pohjana on vaatimus tasa-arvosta. Toimintaohjelmassa on huomioitu viharikokset, syrjintä työpaikoilla, siviiliavioliitot, yritykset kieltää samaa sukupuolta olevien liitot, armeijan don't ask – don't tell –politiikka, adoptio-oikeudet ja aids-työ.
Tästä pääsee Valkoisen talon sivuille
http://www.whitehouse.gov/agenda/civil_rights/

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Valkoisen talon verkkosivut vaihtuivat vain hetki sen jälkeen kun Obama oli vannonut virkavalan. Sivuston ilme on selvästi toisenlainen kuin edeltäjän.

Obamalla on pitkä matka edessä siitä, kun kirjoittaa asian työlistalle, asian todelliseen toteuttamiseen. Bush sai nimitettyä korkeimman oikeuden jäseniksi vanhoillisia tuomareita, jotka istuvat siellä niin kauan kuin henki pihisee. Viimekädessä oikeudenkäyntien kautta vastustajat voivat jarruttaa ja jopa kumota presidentin ajamat lakimuutokset. Bush on aivan virkakautensa viime hetkiin onnistunut asettelemaan "hallinnollisia myrkkypillereitä" jarruiksi seuraajalleen.

Olen edelleen sitä mieltä, että Obama sai lähes mahdottoman viran. Hänestä ei pidetä enää neljän vuoden kuluttua. Ikävintä olisi silloin, jos demokraatit eivät pystyisi säilyttämään presidentillistä valtaa.
Ja kuten saattoi odottaakin, evankeelisten kristittyjen äänekäs valitus on alkanut. Useassa mediassa on ehditty jo puuttua Obaman toimintaohjelmaan, erityisesti aborttiasioihin ja homojen oikeuksien parantamiseen. Myös armeijan homokielto ja aikeet sen poistamiseksi on saanut huomiota.

On kiinnostavaa seurata, mihin suuntaan äärioikeisto ja evankeeliset nyt kääntävät suksensa. On tullut tietoja, että muutamilla tuon suunnan järjestöillä alkavat rahat loppua. Toimintaa on pakko supistaa merkittävästikin. Oma arveluni on se, että Bush saattoi kanavoida rahaa näille järjestöille. Siihen tulee mitä ilmeisimmin nyt loppu tai ainakin rajoituksia. Rahaa paloi paljon Kalifornian homoavioliittolain ajamiseen nurin. Se saattoi olla kauemmas ajatellen virhe.

Äärioikeiston tv-kanava FOX välitti haikeasti yksityiskohtia Bushin poistumisesta Texasiin. CNN antoi Bushin lähdölle puolestaan varsin niukasti tilaa. Pääkiintopiste oli ilman muuta uusi presidentti.