Keskustelu Tukholman Priden ympärille: miten suvaitsevainen priden tulisi olla

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 6

Pride korostaa suvaitsevaisuutta, mutta Tukholman priden ympärillä yhä keskustellaan siitä miten suvaitsevainen priden tulisi olla. Poliisien ryhmä sai eteensä vastamielenosoituksen, koska poliisit hoitelevat HLBTI-ihmisten maaastakarkotukset käytännön tasolla. Kaksi vuotta sitten Puolustusvoimien ryhmä sai taakseen mielenosoittajat, jotka muistuttivat, että sotilas on ammatiltaan tappaja.

Torstai-iltana pride-puiston iskelmäjuhlassa esiintyjälistalla oli Carola. Monet ihastuivat Carolan ensiesiintymistä pridessä. Monet paheksuivat, koska Carolasta tiedetään, että hän liikkuu sellaisissa uskonnollisissa piireissä (vapaakirkossa), joissa homoseksuaalisuus tuomitaan jyrkästi. Carolan esiintyminen oli lyhyt, mutta se palautti mieleen Carolan haastattelulausunnot, joiden mukaan Jumala parantaa homoudesta (RFSL:n mukaan).

Pride-puistoa Östermalmin urheilukentällä kehuttiin tilavuudesta, mutta samalla harmiteltiin, että on muutettu pois ”homojen alueelta” Söderistä ”porvarilliselle alueelle” Östermalmiin. Pääsylippu lauantain puistojuhlaan maksoi 55 euroa. Ei vähän.

Missä kulkevat suvaitsevaisuuden rajat, kysyy Svenska Dagbladetin kommentoija Tobias Brandel.

6 kommenttia

  • 1 / 6
  • Vasuri
  • 6.8.2013, 12.42
Kummastuttaa tuo halu pysyä "homojen alueella". Tuskinpa yhteiskuntaan sulaudutaan ghettoutumalla omalle alueelle omaan kivaan sisäpiiriin.
Joskus kyllä tuntuu valitettavasti siltä, että meidän(kin) joukostamme löytyy sellaisia ihmisiä, jotka ovat tehneet jonkin asian ajamisesta elämäntehtävänsä.
Sinänsä ihan kunnioitettavaa ja ihailtavaa, mutta jos todellakin koko elämä pyörii yhden tavoitteen ajamisen pohjalla, ja tämä tavoite/nämä tavoitteet onkin jo saavutettu (ainakin suurimmaksi osin), niin mitä sitten?
Elämältähän putoaa pohja!

Ymmärrän, että tässä tilanteessa kyseisen kaltainen yksilö haluaa etsiä väen väkisin uusia ristiriitoja ja barrikadeille menon aiheita, mutta homopoliisien ja -sotilaiden (itsekin sellainen) solvaus on mielestäni yksinkertaisesti kuvottavaa ja tuomittavaa.

Kommenttia muokattu: 07.08.2013 klo 18:48