Suurta karhujen juhlaa, kun Magnus Uggla lauloi

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
Kaivopuiston karhu

Lehdet kertovat tästä tapahtumasta kultturisivuillaan. Magnus Uggla nousi Tukholman pride-paraatin aikana Viking Bears –ryhmän lava-autoon Stureplanilla ja lauloi kolme kertaa laulun nallekarhuista. Hän eli ”päivän karhuna”. Viking Bears kutsuu itseään järjestöksi, johon kuuluu ”voimakkaita, partaisia ja karvaisia miehiä ja heidän ihailijoitaan”.

Magnus Uggla oli kutsuttu mukaan, mutta hän oli estynyt oman lomansa vuoksi. Kuitenkin hän oli muuttanut lomansa ja ilmestyi lava-autoon Stureplanilla. Julkinen esiintyminen kesti 20 minuuttia. Laulu ”Nallebjörn” kuultiin kolme kertaa. Christer Lindarw oli osasyyllinen laulun syntyyn. Lindarv oli taannoin kertonut, että 80-luvulla Uggla oli yrittänyt iskeä häntä. Uggla torjui muistikuvat ja sanoi, että jos hän olisi halunnut jonkun iskeä, tämän olisi pitänyt olla kunnon mies eikä mikään naismainen homo. Siitä keskustelusta syntyi tämä laulu.
Kuvareportaasi
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article17238467.ab


Magnus Uggla on naimissa (naisen kanssa). Hän on ruotsalainen trubaduuri, jonka laulutekstit ovat olleet satiirisia, ja niissä on ivattu monia asioita, mm. homojen tapoja. Mutta häntä on pidetty sillä tavoin vitsikkäänä, että iva ja pilkka on voitu antaa anteeksi. Ehkä taustalla on tilkka totuuttakin. Helsingin homoradiossa oli 80-luvulla lyhyt musiikkipakina Ugglasta ja hänen vauhdikkaista lauluteksteistään, mutta valitettavasti tekijänoikeussyiden vuoksi emme voi tarjota sellaista arkistokopiota, jossa olisi musiikki mukana. Vain puhetta. (alkaa kohdasta 7min 30sek)
http://ranneliike.net/media-arkisto/media/149

Karhujuhlaa oli enemmänkin. Perjantai-iltana valittiiin uusi Mr Bear Sweden 2013. Kuva löytyy tästä nettisivulta:
http://www.qx.se/Vimmel/24370/fabian-den-forsta-mr-bear-sweden

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!