Sponsorit jonottavat pääsyä Tukholman Prideen

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
Tänään klo 14 Suomen aikaa lähtee pride-paraati Söderin kaupnginosasta (kartan alalaita), kulkee läpi keskustan ja päätyy punaisella merkittyyn pride-puistoon. Googlemaps-kartta pohjana

Ajat ovat muuttuneet tässäkin asiassa. Enää Tukholman Prideä ei uhkaa konkurssi. Sponsorit parveilevat ympärillä. Voittoa tulee rutkasti. Yhä uudet ja uudet yritykset haluavat mukaan maksamaan juhlia. Pienempien kaupunkien pridet kituvat rahapulassa.

Vielä kaksi vuotta sitten Tukholman Pride oli konkurssikypsä. Juhlijat olivat mielissään Kungsträdgårdenin ilmaisista pride-juhlista, mutta velkovat eivät. Velkasovittelu jatkui pitkään. Viime vuonna Priden tulos oli jo positiivinen ja voittoa tuli. Tänä vuonna pyritään siihen, että saadaan kerättyä pääomaa huonojen vuosien varalle. Pääsylipputulotkin ovat tärkeitä ja ne riippuvat säästä ja houkuttelevasta ohjelmasta.

Tämän vuoden pride-puisto Östermalmin urheilukentällä on täynnä sateenkaarilippuja ja firmojen logoja. Pääsponsoroija on Carlsberg. Muita tärkeitä on sponsoreita on useita. Yhä useammat huomaavat priden ja haluavat mukaan kustantamaan jotain osaa ohjelmasta. Monet ovat ilmaisseet halunsa pitempiaikaiseen yhteistyöhön.

Kun sponsorisopimuksia tehdään, ei riitä pelkkä kiinnostus rahaan. Allekirjoittamisen yhteydessä sponsoroija sitoutuu noudattamaan niitä arvoja, jotka ovat pridelle tärkeitä. Ennen pride oli ruotsalainen tai pohjoismainen tapahtuma. Nyt siitä on tullut kansainvälinen tapahtuma.Tukholman kaupungille pride on tärkeä. Se on osanottajamäärältään kesän suurin tapahtuma. Myös hotelleissa huomataan ulkomaalaisten määrän lisääntyminen. Hotell Skeppsholmen on avoimesti mainostanut HLBTI-turistien suuntaan. Hotellivieraita on riittänyt mukavasti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viime vuosina suosittuna kohtaamispaikkana on ollut Mälar-paviljonki lähellä kaupungintaloa. Paikkaa vetävä Arto Vinter kertoo, että ulkomaisia turisteja on yhä enemmän.

Ruotsissa on pride-tapahtumia monissa kaupungeissa, lukumäärä taitaa olla n. 17. Kun Tukholmaan virtaa rahaa, muissa kaupungeissa ollaan liikkeellä hyvin pienellä budjetilla. Esim. Jönköpingissä ei saatu ainoatakaan kruunua liike-elämältä. Maakunnissa mielellään sponsataan urheilutapahtumia. On jonkinlaista pelkoa, että mahdolliset asiakkaat eivät olekaan kovin pride-ystävällisiä.

Jönköpingissä pride-kulkueessa oli yli tuhat ihmistä. Jotkut paikalliset yritykset antoivat ilmaisia palveluja, ja ammatti- ja opiskelijajärjestöt ostivat mainostilaa pride-lehdestä, mutta konkreettista taloudellista tukea saatiin vain kunnalta ja aluehallinnolta.

(Lähteinä Svenska Dagbladetin pride-artikkelit)


Suora videolähetys

Ainakin dagens Nyheterin nettisivulla on suora videolähetys Tukholman pridestä
http://www.dn.se (alkoi klo 14 mutta katkesi kuin kananlento klo 15)

Nyt on kiinnostava seurata, mitkä lava-autot ovat suurimmat yleisömagneetit. QX on etukäteen ilmoittanut, että heidän ajoneuvoaan seuraa 30 000 marssijaa.

Jonas Gardellin ja Mark Levengoodin lava-auto on nimetty "Torka alla tårar" kuivaa kyyneleet Gardellin menestysromaanin ja tv-sarjan mukaan. Ehkä 5 000 ihmistä seuraa kävellen autoa, mukana ryhmä tanssivia enkeleitä.

Paraatin alussa on moottoripyöräryhmä Dykes on bikes. Sen jälkeen seuraa priden johtoryhmä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!