Unkarissa jalkapalloliitto myöntyi antamaan homoperheille perhealennuksen

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006
Kuka saa katsomoon perhealennuksen Unkarissa?

Unkarilainen homojärjestö Háttér ja tasa-arvovaltuutettu vaativat maansa jalkapalloliittoa muuttamaan pääsylippujen hinnoittelua niin, että myös homoperheet saavat perhealennuksen. Perheiden joukkoon tulee laskea jatkossa rekisteröidyssä parisuhteessa elävät.

Kiista alkoi viime syksynä. Aluksi jalkapalloliitto kieltäytyi antamasta perhealennusta, mutta kun mukaan liittyi tasa-arvovaltuutettu, jalkapalloliitto taipui.

Jalkapalloliitto MLSZ hyväksyi perhealennuksen, mutta hallituspuolue Fideszin sisällä toimiva kristillisdemokraattinen siipi parahti. Heidän puheenjohtajansa, varapääministeri Zsolt Semjén kauhisteli, miten "luonnollista perhekäsitystä" nyt venytetään. Perustuslakiin saatiin kristllisdemokraattien aloitteesta kapea perheen määritelmä "kansan, uskonnon ja moraalin suojaksi". Perheitä lain mukaan ovat vain avioliittoperheet ja yksinhuoltajaperheet, mutta eivät mitkään uusperheet.

Jalkapalloliitto ratkaisi asian homoperheiden hyväksi. Muuten asia olisi viety oikeuteen ja lopuksi eurooppalaiseen ihmisoikeustuomioistuimeen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Unkarin hallituspuolue Fidesz ja sen kristillisdemokraattinen siipi kuuluvat Europarlamentissa kansanpuolueen ryhmittymään (EPP). Sieltä löytyvät myös Saksan kristillisdemokraatit eli CDU ja Suomen Kokoomus ja Kristillisdemokraatit. Aatepohjassa lienee samankaltaisuutta.

http://www.origo.hu/itthon/20130718-a-melegek-is-mehetnek-focimeccsre-csaladi-jeggyel.html

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!