Uuden-Seelannin ensimmäiset samaa sukupuolta olevan parin häät yläilmoissa?

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 9

Uusiseelantilainen lentoyhtiö Air New Zealand aikoo järjestää Uuden-Seelannin ensimmäiset häät varhaisella aamulennollaan Queenstownista Aucklandiin 30 000 jalan (9 150 metrin) korkeudessa, kun maan tasa-arvoinen avioliittolaki 19. elokuuta astuu voimaan.

Lentoyhtiö aikoo tempauksellaan samalla todistaa, että "ilmassa on todella rakkautta".

Lentoyhtiöllä on meneillään kilpailu, jossa etsitään halukasta pariskuntaa. Yläilmoissa vihitty pari saa lentoyhtiöltä palkinnoksi myös matkan USA:n Palm Springsiin. Ilmoittautuminen kilpailuun on käynnissä 26.7. asti.

Lennolla on myös paikkoja parin perheelle ja ystäville. Mukaan on tulossa myös näyttelijä Jesse Tyler Ferguson kumppaninsa Justin Mikitan kanssa. Ferguson tunnetaan Moderni perhe -televisiosarjasta.

- Justin ja minä olemme innoissamme voidessamme todistaa Uuden-Seelannin historiallista hetkeä, sanoi Ferguson. Pari aikoo itse avioitua New Yorkissa heinäkuussa, jossa samaa sukupuolta olevat parit ovat voineet avioitua kahden vuoden ajan.

Air New Zeeland on myös saanut kilpailijoita ensimmäisten uuden ajan häiden järjestämisessä. Kaksi radioasemaa kertovat omista vastaavista suunnitelmistaan - joskin maan pinnalla järjestettävistä tilaisuuksista.

Rekisteriviranomainen on lisännyt vihkimisoikeuden haltijoiden määrää odotettavissa olevan ruuhkan vuoksi.

The Sydney Morning Herald: Air NZ says love in the air for first gay wedding
Air New Zealand: Air New Zealand seeks Kiwi couple to make history with first ever same sex marriage in New Zealand skies at 30,000 feet
Uusi-Seelanti hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot

9 kommenttia

Valtion matkailutoimisto Tourism New Zealand on varautunut lähimmän naapurimaan Australian homo- ja lesboparien häämatkoihin kampanjalla.

http://www.tourismnewzealand.com/markets-and-stats/australia/marketing-activity/2013/06/make-history-campaign-to-leverage-destination-nz-in-australia/

Australiassa Sydneyn pohjoispuolella Newcastlessa asuvat Paul McCarthy ja Trent Kandler, jotka valittiin hakemusten perusteella, kustannetaan kahdeksan läheisensä kanssa ylelliselle vihki- ja häämatkalle Uuteen-Seelantiin.

http://www.gaynz.com/articles/publish/2/article_13670.php

(Sydneystä Uuden-Seelannin pääkaupunkiin Wellingtoniin on linnuntietä 2223 kilometriä.)

Kommenttia muokattu: 21.07.2013 klo 15:05
  • 2 / 9
  • Janne87
  • 21.7.2013, 16.07
Uudessa-Seelannissa on ollut tänään suuri maanjäristys ,eikai tällä ole jotain tekemistä asian kanssa.