Nuori jenkkihomo teki itsemurhan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 3

Yhdysvaltalainen 17-vuotias Carlos Vigil teki itsemurhan hänen kärsittyään kahdeksan vuoden ajan koulukiusaamisesta. Vaikka Alburquerquesta Uudesta Meksikosta kotoisin oleva nuorukainen vaihtoi koulua, hänen luokkatoverinsa kiusasivat häntä hänen homoseksuaalisuutensa takia. Hänen äitinsä vahvisti, että pika oli kärsinyt kiusaamisesta noin kahdeksan vuoden ajan sekä seksuaalisen suuntautumisen että ulkonäön vuoksi.

Paradoksaalisesti Carlos Vigilistä oli tullut seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin perustuvan koulukiusaamisen näkyvä vastustaja. Juuri ennen itsemurhaa hän oli osallistunut Pohjois-Carolinassa järjestettyyn kokoukseen, jossa tuettiin koulukiusaamisen vastaisen lainsäädännön tiukentamista. Hän ei kuitenkaan enää kestänyt painetta, vaan riisti itseltään hengen viime viikonloppuna.

Ennen itsemurhaa hän julkaisi Twitterissä järkyttävän kirjeen: ”Pyydän anteeksi niiltä, joita loukkasin vuosien mittaan. En pysty näkemään ihmisenä synnyttämääni inhoa. Olen henkilö, joka tekee vääryyttä maailmalle, ja minun on aika lähteä. Pyydän, että ette koskaan ole pahoillanne puolestani tai itke, koska sain mahdollisuuden elämässä ja nyt se mahdollisuus on ohi. Olen pahoillani siitä, etten ole pystynyt rakastamaan ketään tai että minulla ole ollut ketään, joka olisi minua rakastanut. Uskon olevan parasta näin, koska en jättänyt tuskaa kehenkään. Lapset koulussa ovat oikeassa, olen häviäjä, kummajainen ja hintti, eikä ole millään muotoa hyväksyttävää, että ihmisten pitäisi kohdata tämä. Olen pahoillani siitä, etten ole sellainen henkilö, joka saisi jonkun tuntemaan ylpeyttä itsestään. Nyt olen vapaa. Suukkoja ja halauksia. Carlos”.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Carlosin isä Ray Vigil vahvisti lähteneensä kotiin heti luettuaan poikansa kirjeen, mutta oli liian myöhäistä tämän hengen pelastamiseksi. Pojan perhe käyttää tämän Twitter-profiilia @chillll taistelussa Carlosin tappanutta homofobiaa vastaan.

Universo Gay (Espanja)

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Sinua ajatellen, tuntematon
  • 18.7.2013, 12.12
Carlos, jätit lähdölläsi taaksesi tuskaa: puhun ainakin omasta puolestani. Saat kuitenkin anteeksi, sillä kaikki ei tahdo olla täällä ja joskus parhaat kuolee ensimmäisenä. Toivottavasti sinulla on nyt parempi olla.
  • 2 / 3
  • puppeliassi
  • 18.7.2013, 18.29
tunnistan itseni kun yritin itse itsemurhaa. tämä homofobinen maailma on paha. kuinka monen täytyy vielä kärsiä luonnollisen asian takia, että tykkää omasta sukupuolesta? hyvin surullista huoh.