Saksan vaalit 2013: Vaalitukea, mutta valikoiden

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3
Kansanedustajien määrät eri puolueissa

Saksan parlamenttivaalit eli liittopäivävaalit pidetään syyskuun 22. päivänä 2013. Tulevat vaalit ovat jo näkyneet politiikassa, mutta varsinainen lopputaistelu käydään vasta kesän lopulla. Useimmat HLBTI-ihmiset uskovat, että uudistukset etenevät vain, jos hallitusvalta vaihtuu ja kristillisdemokraatit Merkelin johdolla siirtyvät syrjään. Tasa-arvoinen avioliitto syntyy vain, jos musta-keltaisen koalition tilalle saadaan puna-vihreä hallituskoalitio. Yhtenä vaihtoehtona voisi olla ampel- eli liikennevalokoalitio (puna-kelta-vihreä). Siinä liberaalit täydentäisivät puna-vihreän.

Perjantaina homoliikemies, julkaisija Bruno Gmünder yhdessä yhtiökumppaninsa sekä Männer-lehden uuden päätoimittajan, teologi David Bergerin kanssa julkaisi tiedotteen, jonka mukaan puolueissa toimiville aktiivista homopolitiikkaa ajaville poliitikoille annetaan vaalikassaan 20 000 euroa. Kristillisdemokraateista löytyi tuen saajaksi Stefan Kaufmann (CDU), liberaaleista Michael Kauch (FDP), sosialidemokraateista Johannes Kahrs (SPD) ja vihreistä Volker Beck (Grüne). Vasemmistopuolue Linkelle rahaa ei herunut. Queer.de-uutissivuston päätoimittaja ihmetteli. Hyvä ehdokas olisi ollut Linken Barbara Höll. Jo yli 20 vuoden ajan hän on puhunut ja tehnyt esityksiä liittopäivillä homojen ja lesbojen tasa-arvosta, sekä HIV- ja AIDS-asioista. Monet suulliset kysymykset ovat aiheuttaneet parlamentin istunnoissa laajoja keskusteluja HLBTI-teemoista.

Mutta: rintamalinjat kulkevat myös HLBTI-väestön keskuudessa. Toisten puolueiden tuki on "arvokkaampaa" kuin toisten. Vasemmistopuolue Linken juuret johtavat itäiseen Saksaan ja Berliinin muuriin.


Viime perjantaina kansallinen tv-kanava ZDF kertoi gallup-tuloksia. CDU/CSU eli kristillisdemokraatit ovat mahtipuolue: 41%:n kannatus. Kristillisdemokraateissa on kaksi puoluetta. CSU toimii Baijerin alueella. CDU:n sisällä toimii oma HLBTI-ryhmä LSU (Lesben und Schwule in der Union), mutta puolue kokonaisuutena on ollut hyvin tyly homoille ja lesboille.

Liberaalit FDP keikkuu 5%:n äänikynnyksen tienoilla. FDP on tullut tutuksi Guido Westerwellestä, nykyisestä ulkoministeristä, joka on avoimesti homo. FDP on hallituksessa kristillisdemokraattien "apupuolueena".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

SPD eli sosialidemokraatit on nyt kannatuksessaan 26%:n paikkeilla. Aikoinaan spekuloitiin, että Berliinin homo pormestari Wowereit olisi vahvoilla uudelksi liittokansleriksi, jos kristillisdemokraatit häviävät vaalit, mutta Klaus Wowereitin tähti lienee himmentynyt keskellä Berliinin lentokenttäsotkuja.

Vihreillä (Grüne) on kannatus 13%:n tienoilla, ja siinä se on pysynyt pitkään. Vihreiden homo kansanedustaja Volker Beck on eturivin taistelijoita. Hän on vierailut viime vuosina ahkerasti mm. itäisen Euroopan pride-tapahtumissa, ja Moskovan pridessa hänet hakattiin tv-kameroiden edessä.

Vasemmistopuolue Linke on hieman ollut nousussa, nyt 7%. Oikeistossa Linke "nonchaleerataan" tai "nollataan" totaalisesti. Siitä ei ole näkynyt galluppeja, miten homot ja lesbot vasemmistopuolueeseen suhtautuvat.

Piraattipuolue on kadonnut liki näkymättömiin. Puuttuu osaamista. On sisäisiä kärhämöitä. Yksi asia ei riitä poliittiselle puolueelle.

Entä kenestä uusi liittokansleri? Kansa vastasi näin: Merkel saa 62%.n kannatuksen. Siinä on hieman laskua edelliseen mitttaukseen. Sosialidemokraattien haastaja Peer Steinbruck saa 29%:n tuen.

Bruno\'s on Gmünderin lehti- ja kirjamyymälä aivan Nollendorfplatzin kupeessa.

3 kommenttia

ihan ymmärrettävää se on koska seksuaalivähemmistöjen tasa arvo on vain yksi asia, itse en kommarina tahdo tukea vaikka vihreiden tynkkystä vaikka ajaakin tasa arvoa seksuaalivähemmistöille, mutta muuten kannattaa eriarvoistamista. esim pieni ja keskituloisilta leikataan suurituloisia tuetaan.

eli tämä liikemies bruno teki päinvastoin kuin minä, eli seksuaalivähemmistöjen tasa-arvo ok, köyhien oikeudet out. se vain kertoo että voi olla homojen puolella oli vasemmistolainen tai oikeistolainen, tosin vasemmistolaiset enemmän, mutta joistain asioista ollaan täysin eri mieltä, esim tuetaanko rikkaita vai köyhiä.
Moni homo toivoo FDP:n (liberaalien) siirtyvän unholaan: Puolue on näennäsliberaali. Se puhuu homojen oikeuksien puolesta, mutta kun parlamentissa sitten äänestetään, äänestää FDP homojen oikeuksia vastaan CDU/CSU (kristillisdemokraattien) mukana.

FDP on ollut täysi pettymys todella isolle joukolle sen vanhoja kannattajia.