"Periamerikkalainen" avoimesti homo kantrilaulaja kertoo kokemuksistaan eheytysterapiassa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Mikko Kivinen
  • 17
All-American Boy videossa laulaja Steve Grand kuvaa kaipuutaan ihmiseen. (Kuvakaappaus Youtubesta)

Avoimesti homo chicagolainen kantrilaulaja Steve Grandista tuli hitti yön yli sosiaalisessa mediassa, kun hän julkaisi uuden singlensä "All-American Boy" videon Youtubessa. Grand kertoi ABC Newsille äkkimenestyksestään ja kuinka hänen vanhempansa lähettivät hänet eheytysterapiaan saatuaan tietää hänen olevan homo.

Homoteemainen popkantriballadi "All-American Boy" (suomeksi "Periamerikkalainen poika") nosti 22-vuotiaan Steve Grandin median parrasvaloihin kertaheitolla 2. heinäkuuta, kun tieto kappaleesta levisi sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin. Kappaleen videota on katsottu reilussa viikossa jo yli miljoona kertaa Youtubessa.

Grand kertoo kappaleen tarinan perustuvan hänen omaan kokemukseensa. Kappale ja video kertoo homomiehestä, joka tulkitsee väärin heteroystävänsä eleet. Miehet lähtevät autoilemaan yhdessä naispuolisen ystävän kanssa, joka jättää heidät kahdestaan lammen rannalle. Miehet käyvät naku-uinnilla ja Grand päätyy suutelemaan ystäväänsä ilman vastakaikua. Kappale on rakenteeltaan melko perinteinen popkantrikappale, mutta murtaa perinteisen kantrimusiikin tyttö-poika-asetelman.

Tiistaina 9. heinäkuuta ABC Newsille antamassaan haastattelussa Grand kertoo varsin tunteikkaasti kuinka hänen vanhempansa pakottivat hänet teini-ikäisenä eheytysterapiaan. Tultuaan ulos kaapista kavereilleen kahdeksannella luokalla, Grandin vanhemmat ilmoittivat hänet "heteroterapiaan". Grand kävi terapiassa viisi vuotta.

Minusta tuntui, että olin todella häpeäksi vanhemmilleni ja minusta tuntui, etteivät he koskaan voisi olla ylpeitä minusta, Grand sanoo haastattelussa. Minusta tuntui, että tuotin jatkuvasti pettymyksen heille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tästä johtuen Grand suostui menemään terapiaan kokeilemaan, voitaisiinko hänet parantaa homoudesta. Grand kertoo varttuessaan joutuneensa kuuntelemaan muun muassa vanhempiensa puheita siitä, että hänen täytyi muuttua.

Periaatteessa tapasin vain terapeuttia, kliinistä psykologia. En halua haukkua häntä, vaikka uskonkin nykyisin, että homous ei ole paha asia, syntiä tai jotakin, josta Jumala haluaa sinun pääsevän eroon. Minulla on edelleen paljon kunnioitusta terapeuttiani kohtaan. Hän oli hyvä mies, Grand sanoo.

Grand kertoo terapeuttinsa uskoneen, että homous on tulosta lapsuudessa koetuista tyydyttämättömistä tarpeista.

Osa terapiasta oli todellisuudessa ihan hyödyllistä - sain puhua jollekulle, hän oli niin myötätuntoinen ja todella uskoi minuun. Me vain päädyimme lopuksi täysin eri näkökulmaan, Grand kuvailee.

Grandin mukaan musiikki on hänelle purkautumistie ja All-American Boy kappale on kirjoitettu "puhtaasti aidosta paikasta sielussani." [Kappaleessa] ei ole kyse homoudesta. Se kertoo kaipuusta. Se kertoo siitä kaipuusta, jonka tuntee johonkuhun, Grand kuvailee.

Alusvaatemallinakin toiminut Steve Grand kertoo olevansa hyvin yllättynyt videon saamasta suosiosta. (Kuvakaappaus Youtuben videosta)

Grandin mukaan juuri julkaistu musiikkivideo on itse tuotettu ja maksoi 7000 dollaria, jonka Grand maksoi luottokortillaan. Nähtävästi riski kannatti, sillä hän on saanut satoja videota ylistäviä viestejä faneiltaan Youtubessa ja Facebookissa. Yllättäen menneistä eheytysterapiaan pakottamisistaan huolimatta Grand kertoo vanhempiensakin olevan jopa ylpeitä pojastaan.

Olen niin liikuttunut äitini reaktiosta. Hän sanoi: 'Kosketat niin monia ihmisiä. Olet tehnyt todella kauniin teon ja rakastan sinua todella paljon ja olen ylpeä sinusta', Grand kertoo.

Grand itse vaikuttaa olevan todella yllättynyt videon menestyksestä. Hän kirjoittaa Facebook-sivuillaan: Tämä koko juttu on ollut niin hämmentävä minulle ja se on saanut minut hyvin liikuttuneeksi... mutta enimmäkseen olen vain kiitollinen kaikille teille, jotka olette lähestyneet minua ja antaneet tukenne. Kiitos.

Steve Grand on työskennellyt aikaisemmin taiteilijanimien Steve Chatham ja Finn Diesel suojissa alusvaatemallina esimerkiksi DNA lehdelle ja eri valokuvaajille, kuten Tom Cullisille ja Wander Aguiarille. Eikä uudesta videostakaan päätellen Grandilla ole edelleenkään mitään hävettävää kroppansa suhteen. Grand on julkaissut Youtubessa myös joitakin coverversioita tunnetuista kappaleista Steve Starchild nimellä. Näistä yksi on coverversio Lady Gagan "You and I" -kappaleesta (katso video alla).


Katso "All-American Boy" -kappaleen video:


Katso Steve Grandin ABC Newsin haastattelu:


Steve "Starchild" Grandin versio Lady Gagan "You and I" -kappaleesta:

Steve Grandin kotisivu, jossa myös laulun sanat

17 kommenttia

Upea uutinen! Sellainen, jossa voi iloita toisen hyvästä!
Ihan jees!-ilmiö sinänsä, että artistia myydään heti uran alussa "avoimesti homona". Tosin biisi on ihan kamala, genre on jäänyt hieman vieraaksi, milloin kantri on alkanut kuulostamaan Bon Jovilta? Onneksi videolla laulaja ottaa paidan pois. Punaniskoille kyytiä...

Tosin mikään uusi ilmiö tuo ei ole, kantrissa on aina ollut sateenkaaren sävyjä. On esimerkiksi k.d. lang, Chely Wright sekä Patrick Haggerty . Vernon Dalhart levytti vuonna 1939 laulun nimeltä "Lavender Cowboy". Dolly Parton on homo- ja dragikoni ja hän joutuu aika ajoin kiistämään lesbohuhut. Hän olisi tullut omien sanojen mukaan aikoja sitten kaapista, jos näin olisi. Parton tunnetaan myös homojen oikeuksien puolestapuhujana.

Myös Willie Nelson on puolustanut hyvin voimakkaasti homoliitoja ja levyttänyt laulun "Cowboys Are Frequently, Secretly (Fond Of Each Other)"

http://theweek.com/article/index/202574/country-musics-not-so-secret-gay-history