Barcelona haluaa kärkeen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Barcelona satsaa HLBTIQ-väestöön. Siitä saadaan apua jopa talouskriisiin. Kaupunki lisää gay-turismipalveluita ja tukee suvaitsevia työnantajia. Kaupunki myös takaa kaikki HLBTIQ-oikeudet viimeistään kesäkuuhun 2010 mennessä. Homojen ja lesbojen ihmisoikeuksista vastaava valtuutettu Barcelonassa Joaquim Mestre i Garrido kertoi uusista suunnitelmista.

Homojen ja lesbojen syrjiminen ja loukkaamiinen kielletään. HLBTIQ-yhteisöstä on tullut yhä tärkeämpi osa Barcelonan taloutta. Kaupungissa on jo tällä hetkellä yli 70 yritystä, joissa on yli 600 hlbtiq-työntekijää. Toivotaan,että vuonna 2010 näitä yrityksiä on jo satoja. Tällä hetkellä kaupungissa arvioidaan asuvan ainakin 100 000 homoa ja lesboa ja määrä lisääntyy. Myös turismin määrä on huomattava. Barcelona on tällä hetkellä Euroopassa toiseksi merkittävin gay-turismin kohde.

Vuonan 2010 homot ja lesbot saavat kaupunkiin mm. oman kirjaston. Kirjastolla ttlee olemaan myös sosiaalinen merkitys. Kirjastoon tullaan kokoamaan materiaaleja eri kirjastoista.

Joaquim Mestre i Garrido on käynnistänyt ILGA-Europen sivuilla kyselyn siitä, miten eri Euroopan kaupungeissa on huomioitu homojen ja lesbojen oikeudet. Kyselyn perusteella aiotaan parantaa HLBTIQ-ihmistee oikeuksia Barcelonassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

"Vuonan 2010 homot ja lesbot saavat kaupunkiin mm. oman kirjaston. Kirjastolla ttlee olemaan myös sosiaalinen merkitys. Kirjastoon tullaan kokoamaan materiaaleja eri kirjastoista." Miksi? Tuntuu hölmöltä.... itse en haluaisi mennä erilliseen homokirjastoon, kas kun ei ole eri pankit ja kaupat - ja busseissa erilliset paikat jne. .... kuin USA:n etelävaltioissa ja E-Afrikassa ....
Eiköhän siinä kirjastossa kuitenkin liene kysymys aineiston valikoinnista tietyn aihepiirin syventämiseksi - ei niinkään aktiivinen asiakaskunnan karsinta seksuaalisen suuntautumisen perusteella.