Indianan osavaltio heittää vankityrmään homot, jotka yrittävät solmia avioliiton keskenään

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Vaikka Yhdysvaltain korkein oikeus on kumonnut avioliiton puolustuslain, joka kielsi samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisten avioliittojen tunnustamisen liittovaltion tasolla, Indianan osavaltio on hyväksynyt lain, jota sovellettaessa homoparit voivat joutua 18 kuukaudeksi linnaan, jos ne yrittävät hakea avioliittolupaa.

Republikaaninen hallitseman osavaltion lainlaatijat muuttivat vuodelta 1997 peräisin olevaa lakia niin, että väärien tietojen antaminen avioliittoluvan saamiseksi (D-luokan rikos) johtaa aikaisempaa pidempiin linnatuomioihin. Tämä tarkoittaa sitä, että avioliittolupaa hakevat samaa sukupuolta olevat parit voivat saada 18 kuukauden vankeusrangaistuksen ja 10.000 taalan sakot. Laki tarkoittaa myös sitä, että homoparin häät toimittama tuomari, pappi, pormestari tai kaupungin virkamies voi joutua puoleksitoista vuotta linnaan.

Vuonna 2011 Indianan senaatti hyväksyi äänin 40 – 10 osavaltion perustuslakiin muutoksen, jolla samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot ja rekisteröidyt parisuhteet kiellettiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Miesten välinen homoseksuaalisuus laillistettiin vuonna 1977 ja samaa sukupuolta olevat parit ovat oikeuden vuonna 2006 tekemän päätöksen jälkeen voineet adoptoida lapsia. Sateenkaari-ihmisillä ei kuitenkaan ole laillista suojaa yksityisiltä työnantajilta seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvaa syrjintää vastaan. Valtion työntekijöillä on suoja hallinnollisen päätöksen perusteella.

Pink News (Englanti)

1 kommenttia

Ilmankos USA:n vankilat on reilusti ylitäynnä!