´Juutalaiset ja homot kaasukammioon´

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Virossa kuulee tällaista vihanlietsontaa: "Juutalaiset uuniin", "homot uuniin". Öhtulehti kysyy tänään, miten nämä eroavat toisistaan. Sillä tavoin, että juutalaisuhkailut päätyvät poliisin tutkintaan, homouhkailut eivät. Homovihan vähentämiseksi seksuaalivähemmistöjen yhdistys kääntyy Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen puoleen.

Järjestön lakimies Reimo Mets on vuosikausia lukenut netistä mitä erilaisimpia väkivaltaisia uhkauksia. Vihan kylväminen on ylittänyt kaikki rajat. Sitä ovat lisänneet vielä Peeter Mardnan näkemykset, että homot ovat sairaita.

Polisii on ryhtynyt tutkimaan juutalaisiin kohdistuvia uhkauksia. Järjestö esittää, että samojen lakipykälien mukaan poliisin on tutkittava myös homoihin kohdistuiva uhkailuja. Jos muutosta ei tule, käännytään ihmisoikeustuomioistuimen puoleen.

Valitus ihmisoikeustuomioistuimeen on ainutlaatuinen, koska siellä ei ole ollut viharikosasioita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

(Öhtuleht)


Tuttava lähetti sähköpostiviestin Agolle Öhtulehteen ja kehui tämän rohkeutta ja lähetti terveisiä Suomesta sanomalla: Kunnioitamme rohkeuttasi. Mikä oli reaktio? Muut reagoivat vihoissaan: "Mene sinä Suomen poika imemään poron kullia", yms.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!