Enemmistö Skotlannin parlamentin jäsenistä tukee tasa-arvoista avioliittoa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 3

Viimeisten tietojen perusteella ainakin 89 Skotlannin parlamentin jäsenistä tukee tasa-arvoista avioliittoa. Viitaten Skotlannin tasa-arvoisen avioliiton puolesta työskentelevän Equality Network-järjestön työhön Herald-sanomalehti totesi lakiesityksen vastustajilla on ”ilmeisen mahdoton työ” edessään.

Tämä merkitsee sitä, että Skotlannin tasa-arvoista avioliittoa koskeva lakiesitys hyväksytään äänestyksessä.

Skotlannin hallitus julkisti viime viikolla avioliittoa ja rekisteröityjä parisuhteita (Skotlanti) koskevan lakiesityksen, joka tekee samaa sukupuolta oleville henkilöille mahdolliseksi solmia avioliitto keskenään. Lakiesityksen lähetekeskustelu voi nyt alkaa.

Tällä hetkellä 89 kansanedustajaa on ilmoittanut tukevansa lakiesitystä, heidän joukossaan hallituksen ministereitä, kaikkien neljän poliittisen puolueen johtajat ja jokainen liberaalidemokraattinen kansanedustaja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vain 11 kansanedustajaa on julkisesti ilmoittanut vastustavansa esitystä, joten vaikka kaikki ne 29 edustajaa, jotka tähän mennessä eivät ole julkisesti ilmaisseet kantaansa, äänestäisivät vastaa, lakia tukisi silti yli kaksi kolmannesta edustajista.

Pink News (Englanti)

3 kommenttia

Skotlannin Avioliittolaista täälläkin

http://www.guardian.co.uk/uk/scotland-blog/2013/jun/27/scotland-gay-marriage-bill

Puolueettomien kyselyjen mukaan n. 65 % eli 2/3 skoteista kannattaa lakia.
Tuo uutisessa mainittu 89 laille kannatuksensa jo ilmaissutta kansanedustajaa on 69 % Skotlannin parlamentin yhteensä 128 edustajasta - ja siis vain 11 on ilmoittanut vastustavansa.

Tuolla laissa sallitaan uskontokuntien papeille myös oikeus olla kannattamatta rakkautta ja kieltäytyä vihkimästä.

- - -

Milloinkahan Britannian parlamentissa jatketaan Englannin ja Walesin vastaavan lain hyväksymis-käsittelyä? Siellähän sekä ylä- että alahuone molemmat kannattava lakia suurella enemmistöllä. Laki taisi mennä siellä välillä valiokuntakäsittelyyn tms ja tulee sieltä jossain vaiheessa sitten lopullisesti vahvistettavaksi.

Vaikuttaa aika hyvin siltä että Iso-Britannia yhtyy tasa-arvoisen avioliiton rakkaaseen joukkoon Skotlantia myöten.

Ovathan sillä Brittiläisessä kansanyhteisössä avioliitto-esimerkkinä jo edelläkävijät Kanada, Etelä-Afrikka ja Uusi-Seelanti.

- - -

Skoteillahan on näitä miesaviopareillekin sopivia häätanssejakin:

http://www.youtube.com/watch?v=BPDWsQbX6Bc

http://www.youtube.com/watch?v=DKGnyB7rQ8I

Aletaanpas harjoitella kans, jos vaikka skotti kosii : )

Kommenttia muokattu: 01.07.2013 klo 20:34
Brittiparlamentin ylähuoneessa käsitellään Englannin ja Walesin avioliittolakia kolmannessa käsittelyssä ilmeisesti 15. heinäkuuta.