Päivi Räsänen harmistunut eilisestä identiteettivarkaudesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Twitterissä kommentoitiin eilen pride-paraatia Päivi Räsäsen nimissä. Joku muu esiintyi Räsäsenä. Helsingin Sanomien mukaan Päivi Räsänen on harmistunut tapahtuneesta. Hallituksessa pohditaan juuri nyt tietoverkkorikollisuuden ja identiteettivarkauksien torjuntaa. Identiteettivarkauksia ei ole kriminalisoitu.

Vale-Räsänen twiittasi Pride-kulkueen jälkeen eilen rukoilevansa osallistujien puolesta ja toivovansa heille parannusta. Asia herätti heti hämmennystä, eikä voitu uskoa, että Räsänen olisi twitter-viestin lähettänyt. Puoluesihteeri Maanselkä kertoi pian sen jälkeen, että kyseessä oli vale-Räsäsen twiittaus. Tänään Päivi Räsänen ilmoittaa, että hän pitää viestiä loukkaavana pride-kulkueeseen osallistujia kohtaan.

Tässä tapauksessa esitutkinta- tai syytekynnys tuskin ylittyisi, jos tekijä löydetään, mutta ”valeprofiililla voi silti aiheuttaa syvää kiusaa ihmisille, vaikka rikoksen tunnusmerkit eivät täyttyisi. On tehty toisen nimissä esimerkiksi deitti-ilmoituksia, ja saatettu särkeä ihmissuhteita” (HS).

Räsäsestä on tehty ennenkin valeprofiileja Facebookiin, on tehty valekotisivuja ja levitetty tekaistua alastonkuvaa. Hänellä ei ole twitter-tiliä ja jos hän sellaisen perustaisi, kukaan ei ottaisi sitä vakavasti. ”Hankala juttu”, sanoo Räsänen.

Päivi Räsäseltä outo twitter-viesti - se oli vale-Päivi

2 kommenttia

Nuo valeviestimiset toisten nimissähän eivät ole mikään uusi asia.

Eikös jo pari tuhatta vuottakin, tai kauemminkin, ole harrastettu tietyissä sosiaalisen median yhteisöissä viestimistä monellakin valesuulla toisten nimissä, eli väitetty viestejä niitten jumalan, allahin ja jeesuksen jutuiksi.

"Hankala juttu", tottatosiaan.

Mutta älkäämme silti harrastako tuollaista, mitä he ovat tehneet.

Kommenttia muokattu: 30.06.2013 klo 18:58
Onkohan vale-Päivi taas iskenyt? Poliisiministeri Räisäsen Kansanlähetyspäivillä viime lauantaina pitämä puhe on nostanut hämmennystä. Puheessaan Räsänen asettaa Raamatun lain yläpuolelle.

"Kaikilla meillä on tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013071017247352_uu.shtml