ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Pinkit joulumarkkinat

vaeltaja2006 • 05.11.2007 07:38 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Münchenin Stephan-aukiolla avautuvat meikäläisen itsenäisyyspäivän jälkeisenä päivänä pinkit joulumarkkinat eli "Pink Christmas". Siellä joulupukkikin pukeutuu pinkkiin. Markkinat kestävät 11 päivää. Paikka on aivan homokorttelien vierellä Sendlinger Tor -metroasemalta pari sataa metriä etelään.

Varmaan jokaisessa saksalaisessa kaupungissa on ennen joulua värikkäät markkinat eli Christkindlmarkt (Jeesus-lasta odotellessa). Kun homoskene järjesti kolme vuotta sitten ensimmäiset omat markkinansa, se aiheutti kovasti porua. Se oli varsinainen skandaali: homot ja joulu, mahdoton yhdistelmä. Mutta tarkoitus on ollut hyvä: kerätään rahaa aids-tukikeskukselle. Viime saatiin kokoon 8000 euroa. On valkoisia telttoja ja yksi korea sirkusvaunu, josta saa herkkuja.

Vaikka aluksi tähän tapahtumaan suhtauduttiin kielteisesti, tilanne on muuttunut. Viime vuonna tapahtuma palkittiin yhtenä kolmesta kauneimmasta Christkindl-tapahtumasta. Nyt muutkin kaupungit haluavat samanlaisen tapahtuman. Neuvotteluja on jo käyty Nürnbergin ja Kölnin kanssa.

Kuva:
www.pink-christmas.de


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hieno juttu!

Joulu on perinteisesti sateenkaariväen yksinäisintä aikaa.
Minä pääsen vanhempieni luokse jouluksi.
He eivät ole kymmeneen vuoteen halunneet minua edes samaan lääniin, joten tämä on merkittävä lämpeneminen heidän osaltaan.
  Pora-liike • 05.11.2007 08:51
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy