Pinkit joulumarkkinat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Münchenin Stephan-aukiolla avautuvat meikäläisen itsenäisyyspäivän jälkeisenä päivänä pinkit joulumarkkinat eli "Pink Christmas". Siellä joulupukkikin pukeutuu pinkkiin. Markkinat kestävät 11 päivää. Paikka on aivan homokorttelien vierellä Sendlinger Tor -metroasemalta pari sataa metriä etelään.

Varmaan jokaisessa saksalaisessa kaupungissa on ennen joulua värikkäät markkinat eli Christkindlmarkt (Jeesus-lasta odotellessa). Kun homoskene järjesti kolme vuotta sitten ensimmäiset omat markkinansa, se aiheutti kovasti porua. Se oli varsinainen skandaali: homot ja joulu, mahdoton yhdistelmä. Mutta tarkoitus on ollut hyvä: kerätään rahaa aids-tukikeskukselle. Viime saatiin kokoon 8000 euroa. On valkoisia telttoja ja yksi korea sirkusvaunu, josta saa herkkuja.

Vaikka aluksi tähän tapahtumaan suhtauduttiin kielteisesti, tilanne on muuttunut. Viime vuonna tapahtuma palkittiin yhtenä kolmesta kauneimmasta Christkindl-tapahtumasta. Nyt muutkin kaupungit haluavat samanlaisen tapahtuman. Neuvotteluja on jo käyty Nürnbergin ja Kölnin kanssa.

Kuva:
http://www.pink-christmas.de/index.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Hieno juttu!

Joulu on perinteisesti sateenkaariväen yksinäisintä aikaa.
Minä pääsen vanhempieni luokse jouluksi.
He eivät ole kymmeneen vuoteen halunneet minua edes samaan lääniin, joten tämä on merkittävä lämpeneminen heidän osaltaan.